Saulainās gailenes ēdienam piešķir maigu garšu un šarmantu izskatu
***
Spinātlapu salāti ar gorgonzolas sieru, ceptām gailenēm, mājas sieru, ķirštomātiem aveņu etiķa mērcē
VAJADZĒS: (4 personām)
Salātiem: 250 g spinātu, 120 g gaileņu, 100 g ķirštomātu, 50 g gorgonzolas siera, 40 g mājas siera, 1 ķiploka daiviņu, sviestu cepšanai, sāli, piparus
Mērcei: 20 ml aveņu etiķa (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 60 ml olīveļļas (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 5 g griķu medus, sāli, piparus, 5 g svaiga koriandra
Noskalotus spinātus saplūkā, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un sagrieztu gorgonzolas sieru. Sviestā apcep gailenes, pievieno sāli, piparus un ķiplokus, cepumu pievieno pārējiem produktiem.
Aveņu etiķim pievieno sāli, maltos piparus, griķu medu un koriandru. Visu samaisa, līdz sāls izkusis, tad pievieno olīveļļu.
Mērci pievieno salātiem un pārkaisa ar mājas sieru.
Pasta ar gailenēm un puraviem saldā krējuma un diļļu mērcē
VAJADZĒS: (4 personām)
400 g spageti pastas, 300 g gaileņu, 100 g puravu, 2 ķiploka daiviņas, 200 g saldā krējuma, 100 g parmezanas siera, 20 g sojas mērces (vēlams Kikkoman), 10 g citronu sulas, 1 tējk. cukura, 30 g diļļu, sāli, piparus, sviestu cepšanai
Novāra spageti pastu ūdenī, kuram pievienota eļļa. Apcep gailenes, puravus, ķiplokus. Pievieno saldo krējumu, sojas mērci, dilles, citronu sulu, cukuru, sāli, piparus, sakapātas dilles un 1/3 daļu parmezanas sieru. Ber klāt novārīto pastu mērcei, apmaisa. Pasniedz ar rīvētu parmezanas sieru.
Cepeškrāsnī ar gailenēm
Cepta bute, pasniegta ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un krējuma mērci
VAJADZĒS: (4personām)
4 butes, 1 diļļu saišķīti, 1 citronu, 500 g kartupeļu, 400 g gaileņu, 50 g sviesta, 100 g krējuma, sāli, piparus, 1 ķiploka daiviņu, 50 g krešu salātu,
150 g zivju buljona, 1 sīpolu
Sālsūdenī liek vārīties kartupeļus. Iztīra un aukstā ūdenī noskalo butes. Butēm vēderā ieliek citrona šķēli un dilles, apsāla, appiparo. Katru buti liek folijā, turpat ieliek 1/4 daļu sviesta, aiztin foliju un liek buti cepties cepeškrāsnī 220 grādos.
400 g smaga zivs jācep 10 min.
Katliņā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno buljonu un krējumu un ļauj vārīties līdz sabiezē. Mērcei pievieno sāli, ķiplokus un medu. Nokāš kartupeļus un liek visu uz šķīvjiem. Dekorē ar kresēm.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.