Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Šefpavārs gatavo savai meitiņai

 Bērni ēd ar acīm, tāpēc viņiem jāgatavo ne vien veselīgs, bet arī skaists ēdiens

Bērniem jāēd veselīgs ēdiens, taču, piemēram, ierastā auzu pārslu biezputra, kartupeļu biezenis vai ķirbju zupa šķīvī itin nemaz nerosina mazuļa ēstgribu un interesi par piedāvāto maltīti. Exsperience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts uzskata, ka bērni ēd ar acīm, tāpēc allaž domā par to, kā pārsteigt savu divarpus gadu veco meitiņu Nikolu ne vien ar garšīgiem, bet arī ar intriģējoši pasniegtiem dienišķajiem ēdieniem. Savas receptes Rolands Rudzāts piedāvā arī Dienas lasītājiem.

***

Ķirbju polentas taurenis ar paipalu olām

4 personām vajadzēs: 500 g ķirbja, 8 ēd. k. polentas, 8 paipalu olas, 4 ķirštomātus, 4 šķēles rupjmaizes, dilles, sāli un piparus

Ķirbi sagriež mazākos gabalos un liek cepeškrāsnī 170 °C aptuveni uz 20 minūtēm, tad noņem mizu un sablendē viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, liel katlā polentu un ķirbja biezeni, maisa, kamēr polenta uzbriedusi. Iemaisa garšvielas un veido uz šķīvja taureņa formu, izkārto vārītas paipalu olas, ķirštomātus, maizi un dilles.

***

Ātes filejas gliemezis ar zaļo zirnīšu biezeni

4 personām vajadzēs: 400 g ātes filejas, 600 g zaļo zirnīšu, 4 ķirštomātus, 2 tējk. citrona sulas, sāli un piparus

Ātes fileju sagriež četrās strēmelēs, katru satin apkārt ķirštomātam, sasprauž ar koka irbuli, lai netinas vaļā. Liek uz pannas, kurā ieliets nedaudz ūdens ar garšvielām un citrona sulu, uzliek vāku un lēnām vāra, kamēr zivs gatava. Zaļos zirnīšus pārlej ar ūdeni un nedaudz pavāra, līdz kļūst mīksti, pievieno garšvielas un sablendē. Kārto uz šķīvja biezeni, virsū liek satīto zivi un dekorē, piešķirot gliemeža izskatu.

***

Kartupeļu un biešu biezenis ar vārītu vistas fileju

4 personām vajadzēs: 400 g vistas filejas, 800 g kartupeļu, 100 g piena, 5 g sviesta, 3 ēd. k. biešu sulas, sāls, pipari

Vistas fileju novāra gatavu un saplucina pa šķiedrām. Kartupeļus novāra, nolej, pievieno, pienu un sviestu, saputo, pielej biešu sulu un samaisa. Biezeni pilda konditorejas maisiņā un kārto uz šķīvja, pa virsu liek vistas gabaliņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko