Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Seko Diena.lv un laimē ielūgumus uz filmu programmas Kino trofejas seansiem

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Draugiem.lv, Twitter un Facebook, iesaki šo Diena.lv ziņu arī draugiem un laimē vērtīgas balvas! 

Trešdien, 23.aprīlī, starp Diena.lv sekotājiem, kuri būs ieteikuši šo ziņu saviem sekotājiem, tiks izlozēti ielūgumi uz filmu programmas Kino trofejas seansiem.

Kino trofejas būs atskats uz kino izrādīšanu un skatīšanos Latvijā laikā pēc Otrā pasaules kara. Projekts sastāv no divām daļām - Rīgas Kino muzejā iekārtotas ekspozīcijas par kinoteātru repertuāra politiku un skatītāju atmiņām par kinoapmeklēšanu, savukārt kino Splendid Palace nedēļas garumā izrādīs filmu programmu ar tām filmām, kuras bija kinoteātra repertuārā pagājušā gadsimta 40. un 50. gados.

Kino apmeklēšana pēckara Latvijā bija ļoti populārs brīvā laika pavadīšanas veids. Skatītājus uzrunāja Eiropas valstu autoru darbi, priecēja pirmās pēckara pašmāju filmas, padomju filmu lielajā īpatsvarā skatītāju prātus satrauca rietumvalstīs tapušas trofeju filmas. Ar šādu nosaukumu tika klasificētas lentes, kuras tika atvestas kā trofejas, karam beidzoties, un nonāca padomju kino iznomas sistēmā. Lielākā daļa no tām bija vācu filmas, arī itāļu, austriešu, amerikāņu un citu ražojumi. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko