Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Varēs iegādāties tiesības dot vārdu Japānas pilsētai

Japānas pilsēta, kas atrodas uz bankrota sliekšņa, piedāvājusi kompānijām īrēt tiesības nosaukt apdzīvoto vietu pašu izvēlētā vārdā, ziņo britu laikraksts The Daily Telegraph.

Varas iestādēm vēl jāapstiprina Idzumi-Sano pilsētas neparastais mēģinājums atrast nepieciešamos līdzekļus. Lielas sporta arēnas visā pasaulē pieņēmušas sponsoru vārdus, taču labvēlīga lēmuma gadījumā Idzumi Sano kļūs par pirmo pilsētu Japānā, kura pārdevusi savu nosaukumu, vietējās amatpersonas apstiprināja japāņu laikrakstam Yomiuri.

"Mēs izmantosim visus iespējamos līdzekļus, lai risinātu smago finansiālo situāciju," laikrakstam teica pilsētas amatpersona. "Mūsu pilsētā atrodas "Kansai" lidosta, un mēs ceram, ka aviokompānijas palīdzēs nodot ziņu visai pārējai pasaulei."Pēdējos trīs finanšu gadus Idzumi-Sano tiek uzturēta par Japānas valdības līdzekļiem.

Vietējās un ārvalstu kompānijas, kas vēlas pilsētai dot savu vārdu, varēs pieteikties laikā no šī gada jūnija līdz novembrim. Pieteikumā vajadzēs norādīt, cik daudz tās gatavas maksāt par līgumu, kas tiks slēgts uz laiku no 12 mēnešiem līdz pieciem gadiem.

Pilsēta vēlas pārdot tiesības nosaukt sponsora vārdā tās sporta halli un ceļus. Kompānijas varēs izvietot reklāmas arī uz pašvaldības darbinieku uniformām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko