Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vai dūrei tik spēks?

Pagājušajā gadā Latviju pāršalca šokējošs notikums – divi mērgļi ieslodzīja dzīvoklī divus suņus un divus kaķus nomiršanai badā. Zināmi vainīgie, ir pierādījumi, ir atzīšanās, taču 3. februārī Rīgas apgabaltiesa otrajā tiesu instancē pasludināja spriedumu – par dzīvnieku apzinātu nežēlīgu nobadināšanu līdz nāvei vainīgajiem piespriesti sabiedriskie darbi.

Tātad faktiski apsūdzētie ir attaisnoti, jo viņiem, lūk, ir mazi bērni. Pastrādātais nozieguma smagums tiesai nebija svarīgs. Vēl gan jāsagaida pilnais nolēmuma teksts, bet skaidrs, ka tajā nekas nemainīsies. Tiesnesei pat prokurores pieprasītais sods – īslaicīga brīvības atņemšana uz trim mēnešiem – šķita par bargu, kaut Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz sodu līdz pat brīvības atņemšanai uz trim gadiem. 

Tagad "labprātīgi" (jo tā vajadzēja) atzinušies nelieši dažas dienas pavicinās slotas, tīrot uz ielām gružus! Turklāt valsts (tas ir – mēs ar jums) samaksāsim par advokāta viņiem sniegto pakalpojumu. 

Toties ir skaidrs – kamēr tiesu vara nemainīs attieksmi pret dzīvnieku mocītājiem, varat Krimināllikumā kaut mūža ieslodzījumu ierakstīt, viss paliks pa vecam. Hei, malu mednieki un malu zvejnieki, lamatu licēji pat Ķemeru Nacionālajā parkā, nelegālie dzīvnieku pavairotāji un spīdzinātāji, uz priekšu! Drošāk, ja jums mazi bērni mājās! Latvijas tiesu instances ir jūsu pusē! 

Top komentāri

suņu žēlotājam
s
Varbūt labāk nosodīt valdības karteļa izveidoto genocīdu pret pensionāriem!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko