Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Viļņas lidostā izveidota Ziemassvētku egle no bagāžā neatļautiem priekšmetiem

Viļņas lidostu šogad rotā pavisam neparasta Ziemassvētku egle, kas izveidota no dažādiem rokas bagāžā neatļautiem priekšmetiem, kuri pasažieriem atņemti pārbaužu laikā, - šķērēm, nažiem, šāviņu čaulītēm, šķiltavām un rotaļu ieročiem.

Pusotru metru augsto eglīti, kas jau piesaistījusi arī ārvalstu mediju uzmanību, lidostas Drošības departamenta darbinieki rūpīgi darinājuši vairāk nekā divas nedēļas, galotni izrotājot ar deviņstaru zvaigzni no siera nažiem.

Kā stāsta idejas autori, viņu mērķis bijis ne tikai izveidot oriģinālu egli, bet vienlaikus arī sūtīt pasažieriem vēstījumu par aviācijas drošību, atgādinot, kādas mantas lidmašīnā līdzi ņemt nevajadzētu.

"Ja negribat, lai jūsu personiskās mantas, ko lidojumā ņemt līdzi aizliegts, rotā mūsu egli nākamajos Ziemassvētkos, iesakām vērīgāk pārlasīt bagāžas noteikumus, iekams liekat mantas ceļasomās nākamajam lidojumam," izteicies Viļņas lidostas pārstāvis Tads Vasiļausks.

"Sākumā šo egli gribējām veidot pirmām kārtām iekšējam kolēģu lokam, bet nu jau to paspējuši apskatīt arī daudzi pasažieri, kas gaida uz drošības pārbaudēm. Tā ir laba izdevība atgādināt, ka bagāžas noteikumi lidostā ir stingri," pastāstījis lidostas Drošības departamenta direktors Vids Kšans.

Jautāts, kādas neatļautas mantas pie pasažieriem tiek atrastas visbiežāk, viņš atzinis, ka to klāsts ir visai plašs - no pārtikas precēm līdz priekšmetiem, kas varētu apdraudēt pasažieru veselību vai dzīvību.

"Visbiežāk ved gāzes baloniņus, bet tos nedrīkst pārvadāt nedz rokas bagāžā, nedz reģistrētajā bagāžā. Bieži gadās asi priekšmeti, naži un pat dažādu ieroču atdarinājumi," norādījis Kšans.

"Taču jāsaprot, ka mantas mēs nekonfiscējam. Aizliegtos priekšmetus vienmēr vispirms iesakām atstāt glabāšanā vai atdot pavadītājiem. Tikai tad, ja pasažierim nav iespēju aizliegto lietu atstāt vēl pirms pārbaudes, tā nonāk mūsu speciālistu rokās. Visās Lietuvas lidostās arī pastāv iespēja ēdamlietas neizmest, bet atdot labdarības akcijai Pārtikas banka," viņš piebildis.

Par neparasto Viļņas lidostas egli jau vēstījusi arī britu raidsabiedrība BBC, kas nesen pievērsa uzmanību arī 50 metrus augstajai Ziemassvētku eglei Viļņas Katedrāles laukumā, kura šogad veidota kā spēcīgākā figūra šahā - dāma, izmantojot 6000 zarus, kas ņemti no savainotām eglēm, un apvilkta ar plīvuru, ko veido spuldzīšu virtenes septiņu kilometru kopgarumā.

Top komentāri

Ekoloģiskaisbioloģiskais
E
" spuldzīšu virtenes septiņu kilometru kopgarumā!" !!! Tikai Grētai to nesakiet, Grētu pārņems dusmas! Dusmīgā Grēta satrakosies un atbrauks uz Lietuvu! Dievs, pasargi!
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Piemineklis vairākiem simtiem pazemotu cilvēku!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VVZ
V
Tas tikai liecina, līdz kādam absurdam ir nonākusi "aviācijas drošības kontrole"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko