Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Samanta Tīna

65.Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā maijā Nīderlandes pilsētā Roterdamā Latviju šogad pārstāvēs Samanta Tīna ar dziesmu Still Breathing, kas sestdienas vakarā uzvarēja Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotajā konkursā Supernova 2020.

Šis priekšnesums apsteidza pārējos iepriekš atlasītos konkursa finālistus, otrajā vietā atstājot Katrīnu Dimantu ar dziesmu Heart Beats, bet trešajā - mūziķi Annna ar dziesmu Polyester.

Par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Roterdamā cīnījās arī Miks Dukurs ar dziesmu I’m Falling For You, grupa Bad Habits ar dziesmu Sail With You, Seleste ar dziesmu Like Me, Edgars Kreilis ar dziesmu Tridymite, Katrīna Bindere ar dziesmu I Will Break Your Heart un dziedātājs Driksna ar dziesmu Stay.

Šogad konkursa uzvarētāju pilnībā noteica skatītāju balsojums. No viena tālruņa numura par vienu dalībnieku, zvanot un sūtot īsziņu, bija atļauts nobalsot tikai vienu reizi jeb viens zvans un viena īsziņa no viena numura. Savukārt, balsojot internetā, no vienas IP adreses par vienu dalībnieku varēja nobalsot ne vairāk kā piecas reizes.

Fināla priekšnesumus televīzijas tiešraidē vēroja arī žūrija, kuru veidoja Igaunijas jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas Raadio 2 galvenā satura redaktore Mārja Merivo-Parro, Lietuvas nacionālās atlases žūrijas locekle, LRT šovu vadītāja Gerūta Griniūte, Universal Music Group Baltijas reģiona vadītājs Petri Mannonens no Somijas, kā arī pašmāju Radio SWH programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas.

Pirms Supernova 2020 fināla Betsafe bukmeikeri norādīja, ka šogad izteiktus līderus bijis grūti izcelt. Par galvenajiem favorītiem starp deviņiem finālistiem uzskatīja Dukuru, Dimantu, grupu Bad Habits un Tīnu. Betsafe bukmeikeri arī minējuši, ka Latvijas izvēlētā dziesma pagājušos trīs gados nav iekļuvusi Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, pieļaujot, ka tas nenotiks arī šoreiz.

Konkursa Supernova 2020 uzvarētājs ieguvis iespēju uzstāties 65.Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā - pasaules lielākajā tiešraides televīzijas šovā, kuru pērn vēroja 182 miljoni skatītāju Eiropā un pasaulē.

Supernova 2020 sestajai sezonai kopumā tika pieteiktas 126 dziesmas, tomēr pēc pirmās kārtas žūrija tālākai dalībai konkursā izvirzījusi tikai 28 no tām. Savukārt par vietu LTV autoru un izpildītāju konkursa Supernova finālā sacentās 26 dziesmas, no kurām starptautiska žūrija izvēlējās deviņas.

65.Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē, piedalīsies 41 dalībvalsts. Latvijas pārstāve Tīna uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14.maijā, un par vietu finālā cīnīsies ar dalībniekiem no Igaunijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Moldovas, Sanmarīno, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Bulgārijas, Armēnijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas.

Visas minētās otrā pusfināla valstis, kā arī Francija, Lielbritānija un Spānija no tā saucamā "lielā piecinieka" varēs balsot par Latvijas dziesmu, panākumu gadījumā ļaujot tai startēt Eirovīzijas finālā.

Top komentāri

eiropižn
e
Ja šī ir labākā dziesma, tad es baidos iedomāties, kādas ir pārējās.
fans
f
Mes atkal sutam klaunus
Latvju puika
L
Normāls gabals balkānu musļiku ritmos ar trim apkopējām pagājušā gadsimta peldkostīmos un balinātu krievu bābieti sarkana sniega cilvēka kostīmā. Visam pāri vēl burvīgās rangliša intonācijas un vulgārisms. Ar šito finālā būtu jātiek !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko