Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

VIDEO: DJ Ella izdod dziesmas Dūdieviņš remiksu un Kalifornijā filmētu videoklipu

Piektdien, 14. jūnijā, ar latviešiem iemīļotās Imanta Kalniņa dziesmas “Dūdieviņš” radio remiksu klajā nāk Amerikā dzīvojošā latviete DJ Ella jeb Elīna Fūrmane. Dziesma tiek izdota kopā ar video, kas filmēts Kalifornijā.

Absolvējot mūzikas producentu skolu Losandželosā, DJ Ella ir izveidojusi daudz jaunu melodiju, tostarp dažādām latviešu dziesmām. “Mans mīļākais latviešu komponists ir Imants Kalniņš, un “Dūdieviņš” ir, manuprāt, viena no visskaistākajām latviešu dziesmām. Vizmas Belševicas vārdi ir gluži kā tāda latviešu mantra. Tie vienkārši plūst pāri lūpām un plūst spēcīgi. Izklausās gandrīz kā buramvārdi. Esmu ietērpusi “Dūdieviņu” elektroniskās deju mūzikas drānās. “Dūdieviņš” manā versijā ir daudz ātrāks un dejojamāks nekā Noras Bumbieres, Aigara Grāvera vai Ilonas Bāliņas versijās. Ceru, ka tas tiks spēlēts uz latviešu deju grīdām šajā un citās vasarās,” teic DJ Ella.

DJ Ella jau ilgus gadus dzīvo ASV, taču latviešu mūzika un tās loma viņas ikdienā spēcīgāku nozīmi ieguvusi tieši tur – svešumā. “Savu muzikālo gaitu laikā es latviski dziedāju diezgan maz. Albums “Welcome To The Club”, ar ko divreiz ieguvu Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu, bija angļu valodā, jo man toreiz šķita, ka latviski dziedāt nav stilīgi. (Smejas) Man vajadzēja pārvākties uz citu pasaules malu, lai atkal pievērstos latviešu mūzikai. Vai nav likteņa ironija? Pagājušajā gadā, kad Latvijā bija Dziesmu svētki, manī radās ļoti izteikta patriotiska sajūta. Skatījos savu draugu sociālos tīklus un birdināju asaras. Sāku klausīties savas mīļākās latviešu dziesmas un atradu arī Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzrunu. Mēs esam stipri, mēs esam vareni! Tajā brīdī sapratu, ka kaut kas ir jādara. Sapratu, ka jāsāk tieši ar Latviju, jo es taču varu mūsdienīgās Rufus Du Sol vai Odesza skaņās ietērpt arī jebkuru latviešu dziesmu,” skaidro DJ Ella.

Dziesma tiek izdota kopā ar video, kas filmēts Kalifornijā, ļoti skaistā dabas takā “The Sunset Ridge Trail”. Klipa režisors ir “De Production” komandas līderis Johny. “Mēs sapratāmies no pusvārda un visu safilmējām vienā dienā. Mans galvenais nosacījums bija, lai video būtu ar kluba pieskaņu, un tajā būtu arī daba. Kamēr filmējām augstu kalnos, pēkšņi  no zila gaisa mūs ieskāva mākoņi. Es teicu komandai, ka tas ir Dūdieviņš, kas nolaidās pār mums un deva savu svētību,” stāsta DJ Ella un atklāj, ka jau cītīgi strādā pie nākamās dziesmas.

Par godu “Dūdieviņam” DJ Ella izgatavojusi arī dziesmas merch (suvenīru sēriju) ar Imanta Kalniņa bildi uz muguras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko