Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VIDEO: Sabīne Berezina un Aivo Oskis apvienojas duetā dziesmā Klusā balss

Otrdien, 26. martā, ar singlu Klusā balss duetā apvienojušies un klajā nākuši pašmāju mūziķi Sabīne Berezina un Aivo Oskis. Dziesmai tapis arī video, kurā attēlotas divas dažādas pasaules – tieši tas, ko spēj ietekmēt mūsos katrā esošā klusā balss.

Dziesmas ideja ir par divām iekšējām balsīm, kas katram no mums piemīt. Pirmā balss motivē attīstīties, pilnveidoties un mīlēt sevi, bet otra saka vissliktākās lietas, kuras varam vai reizēm pat nevaram iedomāties. Tieši tāpat, kā šī balss spēj iedrošināt iet un darīt, priecāties, uzdrīkstēties, ļauties, tā mēdz likt slēpties, baidīties, neticēt sev un vienkārši alkt pēc vientulības. “Katrs cilvēks dzird atšķirīgas sliktas lietas, kas rezultātā veido sajūtu, ka esi nepilnīgs un nevarīgs. Es to iedomājos kā tēlu, kurš ļauni smaida redzot, ka esmu uzķēries uz tā sabotāžas taktikas, izmantojot indīgus vārdus. Nav pasaulē tāda cilvēka, kurš varētu teikt sliktākas lietas par tām, ko mūsu prātos spēj izteikt šī negatīvā balss. Es cenšos dzīvot ar apziņu, ka, dzirdot šo balsi, kas rada nedrošību, mēģinu to ātri apklusināt, un izsaku pateicību tai par “viedokli”, taču pievienoju “atšujies” vēstījumu. Abas šīs balsis – gan iedvesmojošā, gan nonievājošā, veido mūsu būtību, un es uzskatu, ka katram cilvēkam tādas ir, citiem varbūt ir vēl vairāk iekšējās balsis, bet tas jau ir cits stāsts un koncepts,” saka Oskis.

“Lai gan ar Aivo mēs sadziedamies jau no pusaudžu vecuma, līdz šim nekad īsts duets mums nav bijis, tāpēc apzināti strādājām pie tā, ka vēlamies ko tādu nodot plašākai sabiedrībai. Mana māsa Žanna Berezina sarakstīja dziesmas muzikālo pavadījumu, bet vārdiem pieaicinājām Gati Mūrnieku. Arī man pašai ļoti tuvs ir dziesmas vēstījums, jo zinu, kā šīs klusās iekšējās balsis spēj ietekmēt gan pozitīvā, gan arī negatīvā veidā. Šī klusā balss reizēm liek paiet malā, apstāties, nedarīt neko, taču ir jāsaprot, ka mums katram sava dzīve ir interesanta – reizēm jautra, aizraujoša, citreiz skumja vai skarba, taču, neraugoties uz to, ir jādzīvo no sirds. Ir jāiemācās apslāpēt šīs balss negatīvā puse, bet paklausīt un ieklausīties pozitīvajā, kas mums čukst, lai darām to, ko mīlam, priecājamies un līksmojam par katru šīs dzīves momentu. Tā patiesībā ir māksla, ko apgūstam visa mūža garumā,” stāsta Berezina. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko