Sastāvdaļas 12 kēksiņiem: 240 g miltu, 150 g baltā cukura, 70 g brūnā cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, šķipsna sāls, 3 banāni, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, 1 ola, 65 g sviesta; drupačām – 1 ēd. k. miltu, 2 tējk. malta kanēļa, 1 tējk. malta muskatrieksta, 2 tējk. sviesta.
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu veidnēs ieliek gofrētās papīra formiņas.
2. Sajauc kopā visas drupaču sastāvdaļas un ar rokām saberž, lai veidojas drupačas.
3. Mīklai slapjās un sausās sastāvdaļas jauc atsevišķi. Vispirms jauc slapjās – izkausē sviestu, to sakuļ kopā ar olu, vaniļas ekstraktu, pievieno iepriekš saspaidītus banānus.
4. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru.
5. Slapjajām sastāvdaļām pievieno sausās, visu kārtīgi izmaisa.
6. Mīklu liek kēksiņu formiņās, tad katru kēksiņu pārber ar drupačām.
7. Cep cepeškrāsnī apmēram 25–30 min. Gatavs!