Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Liesā pasha Lieldienām

Šoreiz savādāka, vēl interesantāka pasha – mūsdienu versijā liesa un atsvaidzinoša, nevis trekna un sātīga. Izmēģini!

Sastāvdaļas 4 porcijām: 250 g biezpiena (0,5%), 2 olu baltumi, 300 g konservētu ananasu, 2 ēd. k. cukura, 20 g želatīna, 1 ēd. k. vaniļas cukura, 1 laims.

Pagatavošana:

1. Biezpienu sajauc ar 2 ēd. k. cukura un vaniļas cukuru.

2. Masai pievieno no laima izspiesto sulu. Samaisa, ļauj cukuram mazliet pakust.

3. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina. Kad tas uzbriedis, karsta ūdens peldē to izšķīdina.

4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās.

5. Piejauc saputotos olu baltumus biezpienam un rūpīgi sajauc.

6. Konservēto ananasu ripiņas sagriež mazākos gabaliņos, sulu neizlej.

7. Ananasu sulu sajauc ar izķīdināto želatīnu.

8. Biezpiena masai pielej sulas un želatīna maisījumu un pieber lielāko daļu sagriezto ananasu.

9. Atlikušos ananasu gabaliņus ieber traukā, kurā pasha tiks sastindzināta (vislabāk ņemt trauku ar rievotām malām, tad pashai būs skaistāka forma). Ananasiem pārlej biezpiena un olbaltuma maisījumu un nolīdzina.

10. Trauku ar pashu vismaz uz trim stundām liek ledusskapī, lai masa sacietē.

11. Kad pasha gatava, to izkrata no trauka. Pasniedz ar svaigiem augļiem, var pārliet ar olu liķieri vai kādu ogu mērci.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko