Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Mango salāti ar vēžu astītēm

Recepti piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana

Dzērveņu mērce:

1. Ūdenī liec vārīties dzērvenes un timiānu.

2. Pēc 5 minūtēm pievieno balzamiko etiķi.

3. Vāri aptuveni vēl 5 minūtes, pievieno medu.

4. Mērci izspied caur sietu un atdzesē.

Salāti:

5. Salātlapas noskalo un kārtīgi nosusini.

6. Salātu dressingam sajauc olīveļļu ar laima sulu.

7. Notīri un sagriez mango.

8. Jauc salātus: traukā liec mango, žāvētas dzērvenes un granātābola sēklas.

9. Pievieno salātu lapas, kuras sajauktas ar dressingu.

10. Pekanriekstus pievieno dzērveņu mērcei un pārlej salātiem.

11. Visbeidzot pievieno viegli sālītas vēžu astītes.

Atceries! Salāti obligāti ir jānosusina, citādi salātu dressings notecēs šķīvja apakšā un “nepielips” salātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

Viegli sālītas vēžu astītes – 160 g, Jauktie lapu salāti – 80 g, Nogatavināts mango – 1 gab., Pekanrieksti – 2 saujas, Žāvētas dzērvenes – 1 sauja, Granātābols – 1/2 gab.

Salātu dressings:

Laims – 1 gab., Olīveļļa – 2 ēdamk.

Dzērveņu mērce:

Svaigas dzērvenes – 100 g, Melnais balzamiko – 2 ēdamk., Medus – 1 ēdamk., Timiāns – 1 zariņš, Ūdens – 50 ml

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko