Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Dienas receptes

Kādi ir tavi mīļākie salāti?

Tā kā man šonedēļ ir dzimšanas diena, izmantoju situāciju pateikt kaut ko par saviem mīļākajiem salātiem. Bērnībā tie noteikti bija tomāti ar krējumu un sāli, bet, tā kā patlaban nav tomātu sezona, neieteiktu tādus gatavot. Tāpēc dalos ar jauno kāpostu salātiem, kas vienmēr garšojuši, un arī klasiskiem vācu kartupeļu salātiem – tiem ir simt variāciju katrai gaumei!

Sātīgie salāti

Turpinās pavēsais maijs, tāpēc abas salātu receptes šoreiz sātīgas – vienā par sātu parūpējas vistas gaļas piedeva, otrā – jaunie kartupelīši. Abās receptēs izmantoti marinēti kaperi, kā arī kaperu marinādes piedeva, kas salātiem piešķir tīkami sāļīgu noti.

Kā pagatavot turku zirņus?

Šoretz savu gardēža sleju pieskaņoju receptēm, tāpēc pastāstīšu par turku zirņiem.

Perfektas uzkodas

Lai arī vēl pavēss, pavasaris sāk prasīt savu – gribas ko vieglāku un interesantāku garšās, vai ne? Šoreiz abas receptes uzskatāmas par uzkodām, viena ar zaļajām pākšu pupiņām pasniedzama silta, otra, kur humoss ar burkāniņiem, kā aukstā. Abas labas!

Divi sātīgi salāti

Ar pākšaugiem salātos var atrisināt divas būtiskas lietas: pirmkārt, tie ir daudzveidīgi, nav jāēd tikai viena veida pupiņas; otrkārt, salāti sanāk sātīgi, ar tiem var paēst kā ar pamatēdienu. Šoreiz divi dažādi pākšaugi, bet abiem salātiem vienota mērcīte!

Zupa un sautējums

Divi ēdieni, kas lieliski der tādos laikapstākļos, kādi ir šobrīd – te silts pavasara solījums, te atkal mīnusi un sniegs. Silts, sātīgs ēdiens – tāds kā zupa vai sautējums – ļoti labi pabaro, sasilda un dod spēku! Noteikti iesaku papildināt ar zaļumiem – šur tur parādās jau arī jaunās nātrītes un gārsas.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide