Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. jūlijs
Hermīne, Estere, Liepa

Dienas receptes

Ogu laika deserti

Šobrīd, kad dārzā visas ogas ienākas vienlaikus, jāgatavo gardas kūkas un deserti

Jāņu dienas brokastis

Tā kā esmu Jānis, atļaušos ieteikt divas receptes, kas pašam garšo, nepieturoties pie latviski tradicionālām sastāvdaļām. Tāpēc – rauga mīklas plātsmaizes un pīrādziņi, ķimeņu siers un ceptas gaļiņas lai paliek Līgo vakaram, bet Jāņu rītā lai iet divas gardas uzkodas ar kinzu!

Vasarīgai pasēdēšanai

Ir tādi garšaugi, kurus krietni vairāk receptēs izmanto kaltētā, nevis svaigā veidā, un ir arī otrādi. Piemēram, oregano jeb raudene daudz biežāk asociējas ar kaltētu garšvielu, bez kuras nav iedomājamas picas un arī grieķu salāti. Savukārt piparmētru vairāk izmanto svaigā veidā un kaltētu pie ēdieniem un dzērieniem, izņemot piparmētru tēju, liek daudz retāk.

Uzkožam!

Jūnijs ir zaļumu mēnesis – viss aug, zied, smaržo un ir garšīgs. Tāpēc šomēnes receptēs liksim dažādus garšaugus. Skaidrs, ka visus nekādi nesaliksim, jo to ir ļoti daudz, bet vairākus pagaršosim, kombinēsim un eksperimentēsim. Šoreiz pētersīļi, piparmētras, baziliks un timiāns!

Rabarberu laiks

Trīs receptes, kā pieveikt rabarberu dobi līdz Jāņiem.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide