Lai gan grilēšana kā kulinārā tehnika ir pazīstama jau kopš pirmatnējiem laikiem, mūsdienu grils kā komerciāls produkts tika radīts vien XX gadsimta vidū Amerikas Savienotajās Valstīs.
Pirmo moderno grilu izgatavoja Džordžs Stīvens 1952. gadā. Viņš bija metālapstrādes darbinieks uzņēmumā Weber Brothers Metal Works. Leģenda vēsta, ka Stīvens bija "noguris" no plakanajiem atvērtajiem griliem, kuros gaļa nereti apdega vai līdz galam neizcepās, piedevām tie bija nedroši – ar atklātajām uguns liesmām nereti apdedzinājās paši gaļas grilētāji. Būdams metinātājs, Stīvens sametināja pirmo apaļo, uz trim kājām balstīto grilu ar vāku. Grila bumbas iekšpusē viņš ielika metāla režģi, kas ēdienu noturēja virs uguns.
Šis vienkāršais izgudrojums uzlaboja grilēšanas procesu, padarot to efektīvāku un drošāku. Tas ļāva kontrolēt temperatūru un izvairīties no tieša kontakta ar liesmām, kas līdz tam bija problēma tradicionālajos tālaika grilos. Stīvens pievienoja arī ventilācijas atveres, kas ļāva vieglāk kontrolēt gaisa plūsmu.
Griliem bez vāka temperatūru kontrolēt bija grūti, jo siltums izplūda un grilēšana bija nevienmērīga. Grils ar vāku saglabāja siltumu iekšpusē un ļāva ēdienam vienmērīgāk pagatavoties. Tas arī nodrošināja ātrāku gatavošanas laiku, jo palīdzēja koncentrēt siltumu un tvaikus iekšpusē. Gaļa, dārzeņi un citi produkti ātrāk sasniedza vēlamo gatavības pakāpi.
Vāks palīdzēja novērst nepieciešamību ēdienu bieži grozīt un pārvietot, jo vāka dēļ ēdiens gatavojās no visām pusēm vienmērīgi. Bija ērti pagatavot lielākus gabalus, piemēram, steikus vai ribas, kas līdz šim varēja apdegt no ārpuses, bet nepietiekami izcepties iekšpusē.
Vāks arī aizsargāja ēdienu pret vēju un netīrumiem. Jaunajos grilos varēja gatavot neatkarīgi no ārējiem apstākļiem. Vāks arī ļāva koncentrēt un saglabāt dūmu aromātu, kas piešķīra gaļai un citiem ēdieniem bagātīgāku garšu.
Tā Stīvena izgudrojums kļuva par revolūciju grilēšanas pasaulē. Viņš nekavējoties to patentēja un uzreiz 1952. gadā arī saņēma patentu.
Stīvena grils kļuva par pamatu vēlāk populārajam Weber grilu zīmolam. Stīvens šo zīmolu izveidoja, kā algots darbinieks strādādams uzņēmumā Weber Brothers Metal Works, bet vēlāk kļuva par uzņēmuma Weber-Stephen Products līdzīpašnieku. Stīvena izgudrotā jaunā pieeja grilēšanai bija ne tikai praktiskāka, bet arī vieglāk pieejama ikvienam patērētājam. Viņa radītais dizains bija tik veiksmīgs, ka kļuva par standartu mūsdienu grilu pasaulē.
Pats Stīvens kļuva ļoti veiksmīgs un bagāts vīrs. Sākotnēji grilu ražošana bija diezgan neliels bizness, taču augošais pieprasījums ļāva uzņēmējdarbību paplašināt. Līdz pat šai dienai Weber ir viens no vadošajiem grilu zīmoliem pasaulē.