Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Vistas receptes

Ātri pagatavojami un garšīgi vistas gaļas ēdieni.

Laikam nebūšu oriģināla – kad runa ir par gaļu, vista ir mans mīļākais produkts, jo no tās var ātri pagatavot garšīgus, daudzveidīgus ēdienus, kas turklāt pēc maltītes neatstāj vēderā smagu ķieģeļa sajūtu.

Par konkrētajām receptēm – ja zupu vēlaties tumīgāku, tad 4. solī pēc tam, kad pievienota vistas gaļa, bet vēl nav pievienoti zaļie zirnīši, daļu zupas ar visiem biezumiem ielejiet blendera krūzē un sablendējiet! Pēc tam, kad pievienosiet zaļos zirnīšus un 5 minūtes pavārīsiet, sablendēto biezeni lejiet atpakaļ katlā un pabeidziet vārīšanu

Medū un apelsīnos ceptie stilbiņi ir tik lieliski, ka tos mūsmājās cepām vairākas reizes pēc kārtas. Manuprāt, lielisks garšvielu salikums.

Savukārt vistas sautējumam pikantumu piešķir čorizo desa ar raksturīgo skābenumu. Pēc šīs receptes gatavotais sautējums sanāk sātīgs un spēcinošs.

 

Stilbiņi medū un apelsīnos

Sastāvdaļas:

  • 12 vistas stilbiņi,
  • ¼ glāzes medus,
  • 3 ķiplokdaivas (sakapātas),
  • 1 ēd. k. sarīvētas apelsīna miziņas,
  • 1 tējk. sarīvētas citrona miziņas,
  • svaigi spiesta sula no 2 apelsīniem,
  • svaigi spiesta sula no 1 citrona,
  • ¼ tējk. malta kardamona,
  • ¼ tējk. maltu anīsa sēklu,
  • 1 tējk. kaltēta čili,
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Ķiploku sajauc ar medu, apelsīna, citrona sulu un garšvielām.

2. Vistas stilbiņus liek bļodā, pārlej ar sagatavoto marinādi, izmīca. Bļodai uzliek vāku un uz 3–4 stundām noliek ledusskapī.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepampannu izklāj ar cepampapīru. Liek stilbiņus, pārlej mazliet pārpalikušās marinādes un liek cepties uz 45 minūtēm.

4. Laiku pa laikam vistas stilbiņus vēl pārlej ar marinādi.

5. Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai svaigiem dārzeņu salātiem.

 

Vistas sautējums ar čorizo

Sastāvdaļas:

600 g vistas šķiņķīšu (bez ādas un kauliem),

400 g svaigu sakapātu vai konservētu tomātu,

120 g čorizo desas,

1 sīpols,

2 ķiplokdaivas,

1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera,

80 g saulē kaltētu tomātu,

100 ml vistas buljona,

1 citrona sula,

zaļumi,

skābais krējums,

eļļa apcepšanai

Pagatavošana:

1. Čorizo desu sagriež gabaliņos. Sīpolu notīra un sagriež. Ķiploku notīra un smalki sakapā. Saulē kaltētos tomātus rupji sakapā.

2. Katlā, kurā tiks gatavots sautējums, ielej eļļu, uzkarsē un apcep čorizo. Cep apmēram 5 minūtes, līdz sāk izdalīties tauki un desas maliņas sāk pārogļoties.

3. Pievieno katlā sīpolus un maisot sautē vēl 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un mīksti. Tad pievieno ķiploku un vēl maisot cep pāris minūtes.

4. Iemaisa kūpināto papriku un saulē kaltētos tomātus.

5. Pievieno vistas šķiņķīšus un cep no katras puses 2 minūtes, līdz tos apņem garšvielas un tie kļūst zeltaini brūni.

6. Katlā pievieno sasmalcinātus tomātus un dārzeņu buljonu. Nogriež karstumu uz zemāku un lēni sautē apmēram 40 minūtes, līdz gaļa gatava, jūk laukā un mērce sabiezē.

7. Pēc garšas iemaisa citrona sulu.

8. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai lociņiem un skābo krējumu. Piedevās – apcepti vārīti kartupeļi, rīsi vai makaroni.

 

Ikdienas zupa

Sastāvdaļas:

300 g ceptas vai vārītas vistas gaļas (bez ādas),

3 vidēji burkāni,

200 g saldētu zaļo zirnīšu,

2 sīpoli,

1,2–1,4 l buljona,

1 ēd. k. timiāna lapiņu,

1 ēd. k. olīveļļas apcepšanai;

pasniegšanai – 1 tējk. citrona sulas, 3 ēd. k. grieķu jogurta, 1 ķiplokdaiva, sāls, pipari

Pagatavošana:

1. Burkānus, sīpolus, ķiplokdaivu notīra. Sīpolu smalki sasmalcina, burkānu sagriež ripiņās vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

2. Vistas gaļu sadala gabaliņos.

3. Katliņā, kurā tiks vārīta zupa, uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolus, burkānus, timiānu un maisot apcep 15 minūtes.

4. Pievieno buljonu, vistas gaļu, zaļos zirnīšus, sāli, piparus pēc garšas, uzliek katlam vāku un vāra desmit minūtes.

5. Bļodā kopā sajauc jogurtu, citrona sulu, ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, šķipsnu sāls.

6. Pasniedzot pievieno zupai pa ēdamkarotei jogurta piedevas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko