Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Drošāks viedtālrunis bērnam - ekspertu padomi

Šķiet, tagad viedtālruni saņem arvien mazāki un mazāki bērni. Atstāti kopā ar savām ierīcēm, bērni var stundām ilgi spēlēt spēles un skatīties video YouTube. Un bērni ir bērni — iespējams, ir lielāka varbūtība salīdzinājumā ar pieaugušajiem, ka viņi salauzīs vai nozaudēs viedtālruni. Labā ziņa — riskus var samazināt: Kaspersky Lab eksperti iemācīs, kā pareizi iestatīt bērna viedtālruni.

Abām populārākajām mobilajām platformām Apple iOS un Google Android ir iebūvēti vecāku kontroles rīki, taču Android ļauj lietotājiem regulēt vairāk iestatījumu nekā iOS. Turklāt Android viedtālruņiem ir vēl kāda pievilcīga īpašība: tie ir lētāki un tāpēc vieglāk nomaināmi.

Lai lietotu Android, ir vajadzīgs Google konts, bet noteikumos un nosacījumos ir paredzēts, ka kontu var izveidot tikai vismaz 13 gadus veca persona. Ja jums vēl nav otra konta, ko varat izmantot šim nolūkam, jums tas ir jāizveido. Bērnam nav jāzina sava jaunā konta parole, turklāt ir ieteicams kontam izmantot divfaktoru autentifikāciju. Pats par sevi saprotams, ka autentifikācijai ir jābūt saistītai ar jūsu, nevis jūsu bērna viedtālruni.

Ja arī kāds no vecākiem lieto Android ierīci, ir jēga izveidot ģimenes kontu. Ģimenes konta izmantošana ļauj ģimenes locekļiem koplietot maksas pirkumus visās savās ierīcēs, kā arī ļauj bērnam maksāt par pirkumiem no sava viedtālruņa (izmantojot vecāku maksājumu informāciju un tikai ar vecāku skaidru piekrišanu). Visam, kam ir vajadzīgs apstiprinājums, tagad būs nepieciešama vai nu jūsu paroles ievadīšana bērna ierīcē, vai arī apstiprinājums no jūsu ierīces.

Izmantojot Google Play vecāku kontroli, jūs varat neļaut bērnam lejupielādēt pieaugušo spēles vai dziesmas ar necenzētiem vārdiem. Lai to veiktu, palaidiet Google Play bērna viedtālrunī, atveriet izvēlni un pieskarieties pie Iestatījumi → Vecāku kontrole. Ievadiet PIN kodu — tādu, ko jūs varat viegli iegaumēt, bet ko bērnam ir grūti uzminēt. Prasība ievadīt PIN kodu neļaus bērnam izslēgt šo kontroli. Pēc PIN koda ievadīšanas jūs varat iestatīt vecuma ierobežojumus atsevišķi spēlēm, filmām un mūzikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko