Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Kā rīkoties, ja aviobiļete rezervēta ar kļūdainu vārdu

Rezervējot aviobiļeti, steigas vai neuzmanības dēļ var ieviesties pareizrakstības kļūda. Katrā aviokompānijā gan atšķiras noteikumi, kā rīkoties šajā situācijā.

Kā skaidro aviosabiedrībā airBaltic, Šengenas zonā ceļošana ar kļūdu vārdā līdz trim burtiem ir pieļaujama, taču kļūda nedrīkst būt vārda pirmajā burtā vai mainīt vārda jēgu. Iespējams, kļūdas labošana nav nepieciešama, tomēr drošāk būtu vārda precizitātei pievērst īpašu uzmanību un uz šādu risku nepaļauties.

Arī Eiropā ir lidsabiedrības, kuras var atteikt iekāpšanu lidmašīnā, ja vārds biļetē 100% neatbilst pasē ierakstītajam, nerunājot par robežkontrolēm ārpus Šengenas zonas. Ja tomēr lidošana nav pieļaujama ar esošo kļūdu vārdā, nepieciešams veikt korekciju rezervācijā. Piemēram, airBaltic pasažieriem, kuri iegādājušies ekonomiskās klases biļeti, korekcija vārdā maksās 50 eiro, taču biznesa klases pasažieriem tiek veikta bez papildmaksas.

Ja vārdam ir vairāki uzvārdi, tiem visiem jābūt norādītiem biļetes rezervācijā, taču vairāku personvārdu gadījumā pieļaujama vismaz viena vārda izmantošana. Vārda vai uzvārda pilnīgu maiņu airBaltic klientiem piedāvā atkarībā no iegādātā biļetes veida. Jāņem vērā, ka gan vārda un uzvārda maiņa, gan tā korekcija ir iespējama tikai, ja biļete nav izmantota un sastāv tikai no airBaltic izpildītajiem lidojumiem. Par noteikumiem citās aviokompānijās sazinieties ar konkrēto lidsabiedrību.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi