Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Kāpēc pasažierus lidmašīnās mēdz pārsēdināt

Dažkārt lidmašīnas stjuarti mēdz pārsēdināt pasažierus. Tam var būt vairāki iemesli, viens no tiem saistīts ar mājdzīvnieku pārvadāšanu lidmašīnas salonā.

Piemēram, lidsabiedrība AirBaltic lidmašīnas salonā uzņem ne vairāk kā divus mājas mīluļus, tos lidojumā novietojot attiecīgi vienu salona priekšpusē, otru salona aizmugurē. Tādējādi rēķinoties, ka blakus esošajam pasažierim var būt kāda alerģiska reakcija pret mājdzīvniekiem, kas prasa viņa pārvietošanu iespējami tālāk no četrkājainā.

Par atbilstošu samaksu pasažieriem ir jau iepriekš dota iespēja izvēlēties sev tīkamu sēdvietu, līdz ar to mēdz būt situācijas, kad lielākoties pasažieri koncentrējas vienā noteiktā lidmašīnas salona daļā, teiksim, aizmugurē. Tāpat mēdz būt situācijas, kad tuvajos reisos pasažieriem ir maz nododamās bagāžas – kravas nodalījumi ir salīdzinoši tukši, tāpēc apkalpojošais personāls, pārsēdinot vienu vai vairākus pasažierus, balansē katru smaguma centru pa visu lidaparāta korpusu. To paredz drošības noteikumi. Tāpēc arī ir strikti noteikts konkrēts rokas bagāžas izmērs un svars.

Aviokompānijas regulāri monitorē, cik aviobiļešu uz konkrēto reisu ir iegādāts ar speciāli izvēlētu pasažiera sēdvietu. Ja lidmašīnas balansa dēļ rodas izmaiņas, pasažierim tiek atgriezta papildmaksa par speciāli izvēlēto sēdvietu. Tiesa, dažās situācijās tas ir arī ceļotāja sapratnes jautājums – vai spītīgi sēdēt savā vietā, kā dēļ lidmašīna nevar pacelties gaisā (un tādi gadījumi, diemžēl, nav reti), vai tomēr būt laipniem un piekāpties. Pacelšanās un nolaišanās brīdī katram pasažierim jāatrodas tur, kur to lūdz apkalpojošais personāls.

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi