Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Kas jāzina, ja lidojumā ņem sporta ekipējumu

Katrā lidojumā ir iespējams pārvadāt tikai noteiktu skaitu sporta ekipējuma, tāpēc aviokompānijas līdz tās laikus informēt par nepieciešamību lidot ar šādu bagāžu.

Lidsabiedrība AirBaltic informē, ka pārvadāšanai bagāžā tiek pieņemti velosipēdi, niršanas, golfa, slēpošanas, snovborda, hokeja, makšķerēšanas, kā arī sērfošanas, kaitborda un vindsērfinga ekipējums. Tiesa, ierobežojumi pastāv attiecībā uz augstlēkšanas kārtīm un, piemēram, jahtu mastiem to izmēru dēļ. Sazinoties ar aviokompāniju, tās pārstāvju rīcībā būs arī informācija par lielākajiem gaisa kuģiem, kas parasti lido noteiktos maršrutos, un kravas apjomiem tajos. Komunikācijas procesā potenciālais pasažieris varēs noskaidrot nianses, kas attiecas uz viņa ekipējuma transportēšanas iespējām.

Visbiežāk ar lidmašīnām tiek pārvadāts golfa, slēpošanas un hokeja inventārs. Taču jārēķinās, ka arī sporta ekipējumam ir noteikts konkrēts svars. Diez vai pasažierim izdosies lidojumā paņemt līdzi boulinga bumbas, jo maksimālais vienas vienības svars ir 20 kg un ekipējumam jābūt iesaiņotam vienas vienības bagāžā. Pretējā gadījumā maksa tiek piemērota par katru ekipējuma vienību. Savukārt vienas bagāžas vienības svars nedrīkst pārsniegt 32 kilogramus. Aviopārvadātāji aicina laikus informēt, ja bagāža būs lielāka par minēto svaru - tas nepieciešams, lai varētu pieaicināt apkalpojošo personālu bagāžas pārvietošanai.

Bet kā lidojumam sagatavot, piemēram, velosipēdu? Kā norāda AirBaltic, velosipēdam jānoņem pedāļi, no riepām jāizlaiž gaiss un jāsagriež stūre. Savukārt hokeja ekipējumu pasažieris drīkst sapakot divās somās. Tāpat arī slēpošanas ekipējumu. Katrā ziņā, ja vēlas pārvadāt kādu nestandarta sporta ekipējumu, ir laikus jāsazinās ar lidsabiedrību un jānoskaidro tās noteikumi.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi