Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Mājdzīvnieku lidojumam piesakiet laikus

Pasažieriem, kuri nolēmuši ceļot lidmašīnā kopā ar savu mājdzīvnieku, pirms biļetes iegādes jāiepazīstas ar dzīvnieku izvešanas un ievešanas noteikumiem attiecīgajā valstī, kā arī jānoskaidro mājdzīvnieku labturības prasības.

Šo informāciju sniedz konkrētās valsts vēstniecībā vai pārstāvniecībā. Aviokompānijas lidmašīnas salonā nodrošina mājdzīvnieku – suņu, kaķu, mājas putnu vai trušu transportēšanu. Kā rubrika Diena ceļo noskaidroja lidsabiedrībā airBaltic, lai mājas mīlulim nodrošinātu drošu lidojumu, pārvadāšana notiek, atkarībā no lidmašīnas tipa, kā arī pēc noteiktiem standartiem un procedūrām tiek izvērtēts, vai mājdzīvnieku transportēt lidmašīnas salonā vai kravas nodalījumā.

Lidmašīnas salonā var atrasties tādi mājas mīluļi, kas nav lielāki par rokas izmēra bagāžu (8 kg kopā ar būri). Mājdzīvniekam jānodrošina ūdensnecaurlaidīgs, pret izlaušanos noturīgs būris vai soma, tāpat arī jārēķinās, ka mīluli nedrīkst ņemt klēpī, bet gan būs jānovieto pie kājām zem priekšā esošā krēsla.

Jebkurā gadījumā dzīvniekam jānodrošina tāds būris, kurā tas var piecelties, apgriezties un justies komfortabli, kā arī padzerties.

Katrā lidojumā ir noteikts dzīvnieku skaita ierobežojums. Ja dzīvnieku skaits pārsniedz noteikto normu vai konkrētā gaisa kuģa specifika neparedz dzīvnieka atrašanos salonā, jārēķinās, ka mājas mīlulim ceļošana var tikt atteikta. Tāpēc aviokompānijā šis pakalpojums jāpiesaka laikus un ir jāsagaida arī tās apstiprinājums lidojumam ar mājas mīluli.

Aviokompānijā atzīst, ka ar lidmašīnu visbiežāk ceļo kaķi un suņi, salīdzinoši mazāk tiek pārvadāti eksotiskie dzīvnieki. Lai mājdzīvnieks varētu lidot kopā ar saimnieku, tam ir jābūt vakcinētam, tāpat jāaizpilda lidsabiedrības sertifikāts, sniedzot nepieciešamās ziņas un uzņemoties pilnīgu atbildību par dzīvnieku.

Jārēķinās, ka, piemēram, Lielbritānijā un dažās citās valstīs mājdzīvniekam ir jāiziet karantīna, pirms tas drīkst ieceļot valstī. Noskaidrojiet nepieciešamo informāciju laikus! Tāpat arī izvērtējiet, vai tiešām mājdzīvnieku ir nepieciešams ņemt līdzi?

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi