Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Mazu bērnu vecākiem jārēķinās, ka ne vienmēr bērnu ratiņus izsniedz pie trapa

Visas aviokompānijas jebkurus bērnu ratiņus piedāvā nodot reģistrētajā bagāža bez maksas. To var izdarīt gan pie lidojuma reģistrācijas galda, gan pie izlidošanas sektora. Pasažierim gan jārēķinās, ka galamērķī tiks izvērtēts, vai ratiņus izsniegt turpat pie gaisa kuģa trapa, vai uz bagāžas lentes ielidošanas zālē.

Tāpēc, mammai lidojot kopā ar bērnu vai pat vairākiem, rūpīgi jāizvērtē, cik daudz personisko mantu ņemt līdzi, lai ar tām un bērniem būtu iespējams tikt galā saviem spēkiem. Izsniegt vai neizsniegt ratiņus pie lidmašīnas trapa, to nosaka konkrētās lidostas infrastruktūras īpatnības. Piemēram, izkāpjot, pasažierim var nākties veikt tādus šķēršļus kā trepes bez iespējām izmantot liftu. Ne visas aviokompānijas ir gatavas izmantot lidostas infrastruktūras iespējas un mēģina ietaupīt, izvēloties attālinātas stāvvietas.

Māmiņas ar bērniem šādās situācijās var lūgt arī palīdzību lidostas darbiniekiem vai izmantot PRM (Passenger with Reduced Mobility) pakalpojumu. Pamatā gan PRM paredz fizisku palīdzību cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām lidostas teritorijā - arī izejot drošības kontroli -, taču netiks atteikts arī daudzbērnu māmiņām un grūtniecēm. Tiesa, PRM apkalpošanas grupas darbinieku palīdzība, visticamāk, izpaudīsies, pārvietojot bagāžu un bērna ratus, ne auklējot zīdaiņa vecuma mazuli.

Lidosta Rīga māmiņām/tētiem ar bērniem piedāvā arī vēl kādu pakalpojumu – aiz drošības kontroles iespēju izmantot lidostas teritorijā esošus bērnu sēžamratiņus. Tas paver priekšrocību iepriekš sapakot personiskos ratiņus, tos nodot bagāžā un līdz izlidošanas sektoram izmantot lidostas ratiņus. Ielidojot gan jārēķinās, ka lidostas ratiņi atradīsies aiz drošības kontroles un katrā izlidošanas sektorā tie tomēr nebūs pieejami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi