Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diena ceļo padomi: Pērkot aviobiļeti, pārbaudiet, cik droša ir mājaslapa

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, plānojot avioceļojumu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) informē par mājaslapām, kuru noformējums maldina par patieso pakalpojumu sniedzēju.

PTAC aizdomīgo interneta vietņu sarakstā ir iekļautas piecas mājaslapas, kur var nopirkt aviobiļetes: www.ryanair-aviobiletes.lv, www.ryanavio.com, www.wizzair-aviobiletes.lv, www.wizavio.com un www.wizz-air.lv.

Šajās mājaslapās konstatēta maldinoša komercprakse, jo tās īsteno tirdzniecības veicināšanas aktivitātes, patērētājam radot iespaidu, ka biļetes tiek iegādātas pakalpojuma sniedzēja, proti, aviokompānijas, kas veic lidojumu, oficiālajā interneta vietnē. Minēto biļešu tirdzniecības starpnieku mājas lapu vizuālais noformējums, kā arī funkcionalitāte atgādina aviokompāniju mājaslapas.

PTAC aicina rūpīgi izvērtēt pastāvošos riskus, iegādājoties aviobiļetes šajās interneta vietnēs, jo tajās ir jāmaksā arī par starpnieka pakalpojumu, tādēļ cena ir augstāka, nekā aviopārvadātājiem. Iegādājoties biļetes ir jāiepazīstas ar aviopārvadātāja noteikumiem, bet izvēloties mājaslapu aviobiļešu iegādei, vēlams pārbaudīt, vai mājaslapā ir norādīts pārdevējs un vai uzņēmums sniedz pilnu kontaktinformāciju: uzņēmuma nosaukumu, adresi, tālruni, e-pasta adresi.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi