Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdots Elīnas Bākules-Veiras dzejas krājums

Mākslinieku apvienība Orbīta sērijā Orbītas bibliotēka izdevusi dzejnieces Elīnas Bākules-Veiras dzejas grāmatu Tas ods meklē mani kopš 1981. gada

Elīna Bākule-Veira (1981) sevi spilgti pieteica dzejā ar savu pirmo krājumu Zilonis okeāns (Pētergailis, 2015), kas saņēma Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā Spilgtākā debija, kā arī tika nominēts Ojāra Vācieša un Latvju tekstu gada balvai dzejā. 

Pirmajā krājumā Elīnas dzejā dominēja brīvs, asociatīvs tēlu plūdums, dažādi formas meklējumi, eksperimenti pat ar zināmām huligānisma iezīmēm, savukārt šajā krājumā autore izvēlējusies lietot lakoniskākus izteiksmes līdzekļus. Dzejoļos jūtams šķietami attālināts, brīžiem pat atsvešināts sevis un apkārtējās pasaules vērojums, taču krājuma gaitā top skaidrs, ka šīs dzejas toni veido izteikti individuāla, savrupa valodas izjūta, nevis emocionāla noslēgtība.

Dzejas krājuma redaktors Henriks Eliass Zēgners par autori saka: "Elīna lieto unikālus kodus, lai ieskicētu neatkārtojamu, pārsteidzošu dzīves uztveri. Tam līdzās krājumu caurvij arī poētiskais humors ar absurda elementiem un liriskas konstrukcijas, kas rada krāšņas kombinācijas no teju nesavienojamiem tēliem un parādībām. Rezultāts – mulsinoša, dzīva, pārsteidzoša un aizraujoša, avangardiski spilgta grāmata."

Elīna Bākule-Veira ir dzejniece, multimediju un kino māksliniece, kā arī mūziķe. Literatūrā darbojas kopš 2002. gada, publicējusies dažādos periodiskajos izdevumos Latvijā (Karogs, Kultūras Forums, Kultūras Diena, Satori u. c.) un ārzemēs (Jaunā Gaita u. c.). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja