Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Disneja” studija beidzot pārdod “Miramax”

Izklaides milzis “Walt Disney” studija paziņojusi, ka beidzot pārdota “Miramax” filmu studija – to par 660 miljoniem ASV dolāru iegādājusies investoru grupa “Filmyard Holdings”, ziņo BBC. Investoru vidū ir gan celtniecības magnāts Rons Tutors un ieguldījumu forma "Colony Capital".“Lai arī esam ļoti lepni par daudziem “Miramax” sasniegumiem, mūsu tagadējā stratēģija ir fokusēties uz filmu attīstību zem “Disney”, “Pixar” un “Marvel” zīmoliem,”paziņojis “Disneja” studijas galvenais izpilddirektors Roberts Aigers.

Līdz ar to “Disneja” studija turpmāk uzsvaru liks uz ģimenei domātām filmām kā, piemēram, “Rotaļlietu stāsts” (Toy Story). Pagājušonedēļ “Disneja” studija arī iegādājās spēļu ražotāju “Playdom”. “Disneja” studija jau mēnešiem ilgi bija uzturējusi sarunas ar iespējamiem studijas pircējiem. Kā portāls Diena.lv jau rakstīja iepriekš, par “Miramax” iegādāšanos interesējušies arī brāļi Vainšteini, kuri savulaik šo filmu kompāniju paši pārdevuši “Disneja” studijai. Brāļi Bobs un Hārvijs Vainšteini “Miramax” dibināja 1979.gadā, kompānijas nosaukumu izveidojot no viņu vecāku – Maksa un Mirjamas -, vārdiem. 1993.gadā “Miramax” tika pārdota Disneja kompānijai, tomēr līdz 2005.gadam abi Vainšteini palika vadošos amatos. Kamēr “Miramax” atradās brāļu Vainšteinu pārziņā, tajā tika izlaistas filmas, kas iemantojušas kulta statusu – Kventina Tarantīno “Pulp Fiction”, “Reservoir Dogs” un “Kill Bill”, Anga Lee “Brokeback Mountain” un Roba Māršala mūzikls “Chicago”. Pēc Vainšteinu aiziešanas no “Miramax Studio” brāļi izveidoja paši savu filmu kompāniju “The Weinstein Company”, kurā turpināja sadarbību ar K.Tarantīno, izdodot viņa filmu “Inglourious Basterds”, kā arī citas filmas, kas klasificējamas kā “art house”.“Miramax” studijas durvis tika aizvērtas šī gada 28.janvārī pēc 31 gadu ilgušas darbības, tika atlaisti 80 cilvēki un pārtraukts darbs pie sešām filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja