Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Megamainds

Filmas Megamainds skatīšanās laikā smaids uz jūsu bioloģiskā feisbuka jeb ģīmja būs līdz ausīm

Megamainds ir zilgalvains antivaronis, kuru izgudrojusi jestrās multenes Ma-dagaskara komanda. Šis olgalvis ir pati pilnība it visā. Viņš ir lielākais un gudrākais ļaundaris pasaulē. Viņš ir ļaundaris - neveiksmju čempions, jo neviena viņa sliktā ideja neīstenojas dzīvē. Viņam, Metrositijas iemītniekam, ir pats kūlākais pretinieks - labais Mačomens, kurš ir tik labs, ka taisni riebjas. Turklāt viņš ir aizdomīgi rozā krāsā, kaut arī viņu oriģinālā ierunājis pats Breds Pits. Bet Megamainds tik un tā nav apstādināms - šķiet, ka viņa slepenais mērķis ir sastrādāt uz pasaules vislielākās draņķības, iegūt pār to varu (neteikšu, kā) un tad - pašam izglābt šo pasauli. Interesants projekts. Līdz brīdim, kad Megamaindam uzrodas konkurents - vēl lielāks riebeklis Titāns.

Protams, lai arī normāla latvieša ausī griež šie trīs svešādie M (kāpēc gan Megamainds nevarētu būt nu kaut vai Superpauris vai Superpods? Kāpēc Mačomens nevārētu pārtapt Lieliskajā, bet Metrositija - Dižpilsētā?), uz studijas DreamWorks Animation jaunākā produkta kvalitātēm tas neattiecas. Tās ir, tā teikt, tulkošanas problēmas. Filma pieejama latviskā, krieviskā un oriģinālajā versijā ar 3D brillēm - izvēle ir. Garantēts, ka uz jūsu bioloģiskā feisbuka jeb ģīmja būs smaids līdz ausīm. Izskatās, ka Spīlberga priekšvadītā DWA ir nopietns konkurents kulta studijai Pixar, ja kas (jo Pixar strādā lēni kā īsti mākslinieki - filma gadā, bet DWA ražo lieliskas mantiņas kā konveijerā - tomēr pat 600 cilvēku, kas Megamind veidoja, tika galā ar filmu divos garos gados un trīs mēnešos!).

Režisors Toms Makgrāts apzvēr, ka visi joki nebūt nav tik nevainīgi, kā izliekas, - Megamainda un Mačomena cīkstēšanās estētika aizgūta no izfantazētas klopes starp Elvisu Presliju un Elisu Kūperu, par Megamainda romantisko dvēseli atbild sižetā veiksmīgi un jautri iekļautā mīla pret lellisko skaistuli žurnālisti Roksanu - aha, kaut kas pazīstams no klasikas, no Operas spoka vai Skaistules un briesmoņa tēmām. Neiztikt pat bez pikantērijām - Roksanas krūtis nav ne par matu mazāk iespaidīgas par Merilinas Monro bisti, ir pat tādas vaļības kā ļaundara iecerētās vairākkārtēja zagšana, apskāvieni un skūpsti (bērnu filmā!), toties rozā Mačomenam zem cieši piegulošā triko, šķiet, pazudis kas visnotaļ svarīgs. Būs jautri. Netrūkst arī obligātās morāles devas, kas sludina un slavē amerikāniskās vērtības: ģimeniskumu, piedošanu, upurēšanos sabiedriskā labuma vārdā. Galu galā - kāpēc pozitīvajiem Supermačo viss pienākas, bet ļaundarim ar dziļi paslēpto zelta sirsniņu - nekas? Netaisnīgi kaut kā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja