Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Potenciālais vasaras hits

Tikai kurlais nebūs dzirdējis, ka populārais britu televīzijas žurnālists un aktieris provokators Saša Barons Koens, kurš pasaules slavu izpelnījās ar nepolitkorekto kinokomēdiju Borats (2007) par acīmredzami psihiski nepilnvērtīga kazahu žurnālista Borata Sagdijeva morālētiski apšaubāmajiem un bieži vien uz fizioloģiska pretīguma un klīniskas idiotijas atainojuma robežas balansējošajiem piedzīvojumiem demokrātijas šūpulī Amerikā, grasās pa­tracināt pasauli vēlreiz jaunajā filmā Bruno (seko garš nosaukums — "brīnišķīgs ceļojums pa Ameriku, kura mērķis ir likt heteroseksuāliem vīriešiem justies manāmi neērti līdzās ārzemniekam gejam sietiņa krekliņā"), šoreiz par savas indīgās satīras mērķi izvēloties neiecietīgo amerikāņu tautu, kas ar riebumu un naidu vēršas pret starptautisko geju kopienu. Tomēr situācija ap "austriešu žurnālista" Bruno filmu nemaz nav tik rožaina, kā varētu likties.

No vienas puses, pseidodokumentālā filma, kuras reklamēšanai aktieris atļaujas vispārgalvīgākās vaļības (viņš, tērpies eņģeļa drānās un planēdams virs MTV Movie Awards ceremonijas zāles, apbalvošanas tiešraidē ar pliku dibenu iebrauca repera Eminema ģīmī, pavisam pliks pozējis ASV džentlmeņu žurnālam GQ — pirmo reizi žurnāla vēsturē! — un filmas premjerās ierodas attiecīgās valsts "nacionālo simbolu" parodējošos kostīmos, piemēram, 17.jūnija pirmizrādē Londonā Koens bija tērpies tradicionālā angļu džina Beefeather personāža sarkanzeltītajā mētelītī, karalienes pils sargu gvardu melnajā lāčādas cepurē un apspīlētos lateksa šortos, kam apakšā zeķbikses), tik tiešām demonstrē, cik neiecietīgi un neizprotoši publika reaģē uz agresīvā geja Bruno publiskajām provokācijām. No otras — daudzi ievērojami pasaules geju kopienas pārstāvji, sākot ar seru Eltonu Džonu, kurš neļāva filmā izmantot savu slavenāko dziesmu Can You Feel The Love Tonight no rokoperas Lauvu karalis, beidzot ar kanāla MTV Amerikas nodaļas topmenedžeri Braienu Greideru un vairākiem Holivudas režisoriem un aktieriem gejiem, Gasu van Santu, Braienu Singeru, Maiku Vaitu un citus ieskaitot, uzskata, ka Bruno ir nevis filma pret homofobiju, bet gan nežēlīga parodija par sievišķīgiem, manierīgiem, histēriskiem gejiem, pret kuriem paši komēdijas autori neizjūt ne mazāko iecietību, par cieņu nemaz nerunājot. Nu ko — vismaz skandāls un kase Bruno ir garantēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja