Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Runcis zābakos

Šreka stilīgais līdzgaitnieks beidzot kļūst par pirmā plāna varoni un runā Antonio Banderasa balsī.

Ja jūs atbilstat kādam no šiem kritērijiem - vīrietis, sieviete un/vai bērns -, jūs esat pūkainā donžuāna piedzīvojumu filmas Runcis zābakos/Puss in Boots stāsta ideālā mērķauditorija. Studija DreamWorks, protams, ar dažām iebildēm, ir uzražojusi kārtējo universālo filmu visai ģimenei. Te vecāki sapratīs, no kurienes «aug kājas» tādam kinematogrāfiskam jociņam kā olveidīgā XXX un Runča slepenais zvērests «pirmais likums - nerunāt par Pupu klubu, otrais likums - nekad nerunāt par Pupu klubu» (nu, tā tak, šaubu nav, ir atsauce uz Deivida Finčera trilleri Cīņas klubs).

Savukārt bērni priecāsies, ka no dikti vecmodīgās Šarla Perro pasaciņas par Runci zābakos, kas bijis tikai kāda puiša izpalīgs bagātas princeses - līgavas - meklējumos, šajā filmā ar 3D specefektiem no simpātiskākā četrdaļīgās šrekiādes, t. i., multenes par zaļo purva mūdzi Šreku, personāža beidzot izveidots pilnasinīgs galvenais varonis, kurš sevī apvieno šķīvja lieluma acu īpašnieka mīļa minkas (ja tā vispār par runcīšiem drīkst izteikties) un visu nabago un abižoto aizstāvja Zorro raksturīgākās iezīmes un vizuālo atribūtiku.

Runcis auļojošā zirgā ar apmetni, špagu, sombrero atgādinošu stilīgu hūtīti un acu apsēju taču ir izliets Zorro, it īpaši, ja ņemam vērā, ka filmas oriģinālajā versijā (angļu valodā) ar Runča muti runā spāņu aktiera Antonio Banderasa balss - šarmanta nianse, kuru neiespējami latviskot.

Jaunajā sižetā, kas stāsta par notikumiem, pirms runčuks nolīgta slepkavas (ja vēl atceraties šo Runča kriminālās pagātnes grēku!) lomā nokļuva Šreka purvā, izrādās, Runcis zābakos pats jau ir bijis cilvēks, atvainojos, zvērēns - leģenda, īstens proletariāta varonis, kurš tikai reizēm aizmirsis savu sociālo lomu un kā jau nerātns kaķveidīgais meties rotaļāties ar saules zaķīti vai kāri lacis krogā pieniņu no viskija glāzes!

Saskaņā ar jaunās filmas sižetu Runcim kopā ar diviem kompanjoniem «labākajiem draugiem» - viltnieci Kaķenīti un intelektuāli Olgalvi - ir jācīnās pret laupītāju bandu, kas savā īpašumā ieguvusi… Paga, stop, sižeta āķus atklāt nedrīkst!

Mani tikai interesē jautājums - vai šrekiādes idejas autori turpmāk regulāri piegādās pilnmetrāžas multeni par katru no četru Šreka filmu varoņiem un nākamo Jaungadu mēs sagaidīsim kopā ar animētu Ēzeļa stāstu? Vai tomēr ar stāstu par riebīgo Piparkūku vīriņu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja