Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

9.maijs Latvijā

Man par šo tēmu rakstīt ir ļoti grūti. Pirmkārt, jau tādēļ, ka manī rit abu iesaistīto tautību asinis. Otrkārt, tādēļ, ka viens no maniem vistuvākajiem cilvēkiem, mans nu jau aizsaulē aizgājušais vectēvs 2.pasaules kara laikā karoja Padomju armijā, karā zaudēja kāju, par ko dabūja ordeni. Savukārt mana vectēva brālis karoja pret Padomju armiju vācu pusē.

Patiesībā viņiem neviens neprasīja, kurā pusē grib karot, par ko vai pret ko. Abi dzīvoja Latgalē, vienu paņēma viena vara, otru otra. Izvēles nekādas. Tā nu sanāca, ka brālis cīnījās pret brāli, abi svešās armijās, svešās cīņās. Toreiz viņiem bija viens mērķis – izdzīvot. Varbūt nav tik varonīgi, kā rāda filmās, bet patiesi. Domāju, līdzīgi traģiski stāsti ir simtiem un tūkstošiem. Lai vēsturnieki tos pieraksta, lai cīnās par pareizāko vēstures traktējumu.

Mani satrauc šodiena, bet vēl vairāk – rītdiena. Tās vēsmas, kuras izjūtu jau kādu laiku un sevišķi spilgti izjutu vakar, un, kurām, manuprāt, nav it nekāda sakara ar jau vairāk nekā 60 gadu senu pagātni, ir stindzinošas.

Mani nomāc tas, cik daudziem Latvijas iedzīvotājiem visa gada garumā pie automašīnas antenām ir piesieti melnoranžie striķīši. Mani biedē tas, cik ļoti daudzās Latvijā reģistrētās automašīnās karājas citas valsts karogs. Mani šokē tas, cik citi Latvijā ir saliedēti, kādā ātrumā kļūst vēl vienotāki man nezināmam mērķim, un, cik mēs, latvieši, esam savstarpēji kašķīgi, tuvredzīgi, cik ļoti nemācāmies no savām vēstures kļūdām.

Kur ir latvieša mugurkauls? Kukū? Miera laikos tas veidots no gumijas vai kāda kārklu paveida? Vai patiešām mums ir nepieciešams Igaunijas precedents?

Vai nav laiks atzīt, ka Latvijā esošā integrācijas politika ir bankrotējusi? Jo tā "neražo" valstij lojālus pilsoņus.

Vakarvakarā fiziski atrados Latvijas galvaspilsētā Rīgā, savā dzīvoklītī netālu no "Uzvaras" laukuma. Skatījos salūtu, klausījos pūļa rēkoņā, un man šķita, ka pilnam komplektam pietrūkst vēl viens karogs virs prezidenta pils.

Godātā drošības policija! Vai patiešām neko neesat dzirdējuši par jezuītismu? Un vai patiešām domājat, ka līdzsvaram pietiek tikai ar pāris nenormālo politiskajām partijām?


P.S. Pavisam nesen kāds populārs un kulturāls gudrinieks sāka apšaubīt latviešu tautas mākslas amatierkustības Valsts finansēšanas nepieciešamību. Domāju, tieši tādā veidā darbojas jezuīti – maz-pamazītiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja