Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Airbus A330-200

Daļēji citēju www.delfi.lv: "Lidmašīna "Airbus A330-200" ar 228 cilvēkiem bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi. Pārraidot signālus par īssavienojumu, kas radies spēcīgas turbulences dēļ, lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem virs Atlantijas okeāna. Visticamāk, tā iekļuvusi vētrā un tai iespēris zibens. Kā viens no avārijas iemesliem tiek minēti ātruma rādītāju bojājumi. Šī katastrofa kļuvusi par lielāko pēdējo astoņu gadu laikā un lielāko 75 gadu "Air France" vēsturē."

Pasaulē notikusi kārtējā traģēdija, kurā acumirklī gājuši bojā ļoti daudz cilvēku. Nekas sliktāks, nekas traģiskāks viņu tuviniekiem, draugiem un paziņām nav iedomājams.

Un tagad tā godīgi – kādas emocijas šī ziņa par katastrofu izraisīja Jums? Manas emocijas bija – "ļoti žēl", "ļoti skumji". Taču, tas ir noticis tik tālu, tik ļoti ar mani nesaistīti, ka es tā pa īstam nespēšu apjaust notikušā apmērus. Nekāda emocionālā satraukuma, kas liktu man ko mainīt manā ikdienas darbībā, piemēram, kaut vai painteresēties, vai varu kā palīdzēt.

Atvainojos par šādu skarbu salīdzinājumu!

Uzskatu, ka līdzīgi, kā es nespēju personīgi apjaust notikušo traģēdiju ar lidmašīnu, tepat Latvijā daži kungi nespēj personīgi apjaust, ko nozīmē, piemēram, pēc visu mūžu godīgā darbā nostrādāta darba, saņemt pensiju, kura labākajā gadījumā pietiek tikai dzīvokļa rēķina samaksāšanai. Tāpat, kā nespēj saprast, kā tas ir sēdēt ratiņkrēslā un gribēt paēst. Var minēt simtiem piemērus un dažādas sociālās grupas, kuras varētu saukt par "cietējām".

Domāju, vienīgais veids, kā kaut ko mainīt, ir radīt apstākļus, kas kungiem liktu iepazīt personīgi tos apstākļus, ar kādiem saskaras "cietēji".

Nedrīkst pieļaut situāciju, kad kungs ar brīnišķīgu apsardzi, apmaksātiem rēķiniem, nodrošinātām vecumdienām un rezidenci kūrortā teiktu vārdus "krīzes laikā jāstrādā, neprasot, cik par to maksā". Nedrīkst pieļaut, jo šādam kungam sen vairs nav sajēgas, ko nozīmē dzīvot bez atalgojuma.

Vai nav tā, ka "cietēji" ir pārāk bikli un pieklājīgi un par maz kliedz? Proti, vai nav tā, ka "cietēju" problēmas ir tik neizprotamas, tik nezināmas kungiem, ka kungiem nav jēgas ko pārmest?

Un galu galā - kā radīt tādus apstākļus, kad kungi ne tikai zina par "cietēju" problēmām, bet apjauš problēmas smagumu un izjūt personīgu nepieciešamību "cietēju" problēmas risināt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja