Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

„Apžēlot nedrīkst pakārt!”

„1. Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika. 2. Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai.”

Nupat citēju Latvijas Republikas Satversmes pirmos divus pantus. Iespējams, ka daudzi no mums vairs īsti neatceras, kā ir tad, kad jādzīvo valstī, kurā nav ne citēto pantu, ne savas Satversmes. Daudzi ir aizmirsuši, kā ir tad, kad visu izlemj viens vai daži. Bet varbūt aizmirsuši, jo vecie laiki jau atgriezušies, tikai citās krāsās?

Es sestdien piedalīšos referendumā. Es balsošu par Satversmes grozījumiem. Neesmu jurists, tādēļ nevaru komentēt vai grozījumi ir izcili. Bet, ejot balsot, es izvēlos starp diviem ļaunumiem – balsot par Satversmes grozījumiem vai par vēl lielāku politisko cinismu. Atzīšos, ka manējais būs protesta balsojums. Es protestēju nevis pret ļauno Jāni, Pēteri vai Maiju (kuru, starp citu, pats esmu iecēlis tronī), bet pret nesodāmības sajūtu, kura piemeklējusi gan Jāni, gan Pēteri, gan Maiju (pēc tam, kad iecēlu viņus tronī). Manis pēc – lai Jānis, Pēteris un Maija turpina sēdēt savā tronī arī turpmāk. Bet, ja viņi zinās, ka varu viņus patriekt, esmu pārliecināts – viņi vairs nevārīs tādas ziepes.

Paredzu, ka šī bloga diskusijās kāds komentētājs varētu jautāt: „Kādēļ kordiriģents runā par jautājumiem no kuriem neko nesaprot?” Mana atbilde ir šāda: „Šī ir mana valsts, esmu atbildīgs par valstī notiekošo, un nevienam nav tiesību teikt priekšā kā man rīkoties ar savu balsi! Tāpat kā man nav tiesību visās nelaimēs vainot Jāni, Pēteri vai Maiju.” Domāju, mēs visi sāksim dzīvot labāk tad, kad aktīvāk iesaistīsimies visās norisēs.

Sabiedriskā pasivitāte mūs novedusi tur, kur esam. Manuprāt, sestdienas referendums nav tikai PAR vai PRET Satversmes grozījumiem. Aktivitāte referendumā būs kā pārbaudījums, kas noteiks šīs nācijas rīcībspēju.

Pagājušajā gadā, kad uz referendumu mūs aicināja Vaira Vīķe Freiberga, mēs bijām inerti. Visi it kā domāja līdzīgi, it kā atbalstīja prezidenti, bet balsošanas vietā izvēlējās sēņošanu.

Aicinu šoreiz Jūs nesēņot! Atlieciet uz vienu stundu superduper svarīgos darbus un sestdienas rītā dodieties uz vēlēšanu iecirkni.

Savā valstī paši būsim tie, kuri izlems, pēc kura vārda šī bloga virsrakstā ielikt komatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja