Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Birks un birokrātija uz Preses nama

Lai ko tagad teiktu Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) par _tēvzemiešu _reklāmu uz Preses nama, viens ir skaidrs - tā eksistence un notiekošais ap to parāda viņa darba augļus.

Dzeltenais plakāts uz Preses nama ir nelikumīgs - tā vairākkārt Diena.lv norādīja domes ierēdņi. Mērs un viņa partija spurojas pretī - viss ir likumīgi, Pilsētas attīstības departamentā tas noskaidrots.

Negrasos meklēt, kuram tad galu galā ir taisnība - vai būvvaldei, kas ierosinājusi administratīvo sodu un gatavojas lemt par sodu, vai arī mēra partijai, kura sakās visu sakārtojusi. Bet gadījums parāda divas lietas:

1. Mērs klaigā, kad tas ir ērti. Vēl pirms kāda laika Birks paziņoja: "Rīgā kā ikvienā pilsētā darbojas likumi, kas vienādi attiecas uz visiem. Pilsētā nav atļauta nelikumīga būvniecība un netiks pieļautas jebkādas citas pretlikumīgas darbības." Maija sākumā izplatītais paziņojums bija vērsts pret tiem, kas vēlējās atjaunot Uzvaras pieminekļa plāksni. Šodien no mēra paziņojuma nav nekāda, viņš cenšas no uzstādītās reklāmas norobežoties. Ja vēl var saprast mēģinājumu norobežoties no partijas reklāmas kampaņas (it kā viņš nebūtu šīs partijas mēra kandidāts), tad norobežošanās no tik uzkrītošas reklāmas otrpus Daugavas ir maigi sakot amizanta. Bet izplatītais paziņojums izrādījies tukša vieta.

2. Ja arī mēra partijai ir taisnība un viss ir likumīgi, gadījums parāda Birka vadītās domes birokrātijas absurdumu. Ja pilsētā ir nelikumīga reklāma, tā parasti tiek aizvākta. Ja tā ir nelikumīga, tad to saprot arī reklāmas izvietotājs. Ja divas iepriekšminētās likumsakarības pilsētā nedarbojas, par sakārtotu pilsētu nevar būt runa. Tāda ir J. Birka darbības bilance.

Turklāt uz birokrātijas milzīgajiem apmēriem domē norāda vēl kas - kā Diena.lv skaidroja domes amatpersonas, reāli sodu par maija sākumā konstatēto nelikumīgi izvietoto reklāmu varēs izlemt vien pēc Jāņiem, pēc pašvaldību vēlēšanu beigām. Tas saistīts ar dokumentu sagatavošanu, pārsūtīšanu u.c. birokrātiskām darbībām. Tāpēc šķiet vienīgais, kas Rīgā Birka vadībā darbojas ātri un efektīvi ir nepārvaramā vara - māte daba jau ceturto daļu no reklāmas jau norāvusi. Šķiet, arī šāda noplukusi reklāma TB/LNNK apmierina, jo nekas neliecina, ka to kāds cenšas labot. Tikai jāatgādina, ka pār Vanšu tiltu uz lidostu dodas daudz tūristu un, iespējams, kādam tas būs pēdējais, ko no Rīgas atcerēsies. Ja vien pa ceļam lidostas autobusā šim tūristam kāds kontrolieris neuzliks sodu par nenopirktu biļeti bagāžai. Tādas lietas notiek tikai Rīgā, viņš secinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja