Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Brauciet prom!

Pēc vakardienas balsojuma vairāki jauni cilvēki man teica: „jābrauc prom!“ Iespējams, tās bija tikai un vienīgi šo cilvēku spontānās emocijas, nespējot pieņemt Zatleru kā prezidentu. Spontānas emocijas ātri noplok un aizmirstas tāpat kā lāsti, kas tika vērsti pret Zatleru pie Saeimas šodien. Rūgtums, atšķirībā no emocijām, var arī palikt un ietekmēt cilvēku izvēli.

Prezidenta vēlēšanas noteikti atstās savu ietekmi uz varas un tautas attiecībām. Daudziem, kuriem nebija pieņemams ne veids kā virzīts prezidenta amata kandidāts, ne pats kandidāts, prezidenta vēlēšanas bija kā signāls, ka nekas uz labu tuvākajā laikā nemainīsies. Vara brutāli uzspiež savu mazākuma viedokli vairākumam. Diez vai tā ir zīme, ka demokrātija šajā valstī pieņemas spēkā. Iespējams, daudzi pieņem lēmumu doties prom nevis vēloties nopelnīt, bet gan nespējot samierināties ar Latvijas dzīves realitātēm.

Valda Zatlera ievēlēšana liek domāt, ka šeit noteikti nekas tuvākajā laikā nemainīsies. Kā var ticēt valstij, kuras vadībā ir cilvēki, kas nedomā valstiski un prezidenta amatā virza „atkarīgu“ cilvēku, kura negatīvais tēls grauj arī valsts tēlu. Šī sajūta, ka „viss paliek pavecam,“ nevar likt cilvēkiem ticēt šai valstij. Tas arī ir pats sliktākais, ko ir izdarījuši Saeimas deputāti—viņi liedz ticību šai valstij un tas ir bīstami pašai valstij.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja