Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ceļš, kopā ejams.

Lai cik vilinoši arī nebūtu turpināt kritizēt visu un visus, ir pienācis laiks katram, kam Latvija nav vienaldzīga, mierīgi ievilkt elpu un sākt lūkoties pēc risinājumiem. Pēc risinājumiem, kas ļauj ikvienam ar pašcieņu saredzēt izeju no patiesi neapskaužamās situācijas. Tai skaitā pensionāram laukos, tai skaitā ministru prezidentam, tai skaitā opozīcijai un valdošajiem. Ikvienam no mums.

Ir beidzot jāsaprot, ka vainojams ir ikviens. Katrs no mums – sākot ar tiem, kuri nepārdomāti balsoja vēlēšanās, tāpat kā tie, kuri nebalsoja vispār. Vainojama ir valdība, deputāti, ikviens politiķis, tai skaitā es un manis pārstāvētais Jaunais Laiks. Ir absolūti pamatoti vainot valdošo eliti par nodarīto un opozīciju par nespēju to novērst. Ir vainīgi gan banķieri un ierēdņi ar pārspīlētajām algām, gan visi tie, kas  grima kredītu vājprātā. Tāpat sava vaina ir jāuzņemas žurnālistiem, kuru sabiedrības sargsuņu zobi izrādījušies par vājiem. Pašreizējā situācijā nevar vainot vienīgi bērnus, kuri gan cieš visvairāk un vēl ilgi maksās mūsu ievārītos parādus. Tomēr vai vainīgo meklēšana šobrīd ir pati labākā ideja? Vai mēs radīsim jaunas darba vietas, atdzīvināsim tautsaimniecību un samaksāsim parādus, meklējot vainīgos? Nē!

Nepieciešams risinājums, ko saprot un atbalsta sabiedrība. Vispirms jākonstatē acīmredzamais – pašreizējā Saeima un valdība ir pilnībā zaudējusi uzticību. Pat ja tai būtu vislabākais krīzes pārvarēšanas plāns, šajā uzticības bezdibenī to nebūs iespējams sekmīgi īstenot Ir jāatrod veids, kā pārdomāti sastādīt jaunu profesionālu valdību un kā īsā laikā nodot tai iesāktos darbus. Jaunajai valdībai ir jāspēj skaidri un detalizēti norādīt,  kur un kā tiks izmantots SVF kredīts, kāds ir tālākās rīcības plāns.

Saeimas atbildība ir, lai nākamā valdība būtu rīcībspējīga. Tas ir pēdējais un vienīgais ceļš esošajiem deputātiem, kā saglabāt kaut nedaudz cieņas sabiedrības acīs. Tas prasīs daudz tehniska darba, savstarpējās uzticēšanās un spēju rast kompromisus. Jaunās valdības atbalstam parlamentā jābūt visaptverošam, izņemot, varbūt, Latvijai klaji naidīgus spēkus.

Lai arī kad notiktu ārkārtas Saeimas vēlēšanas, atbildības nasta gulsies gan uz politiķiem, gan vēlētājiem. Pirmos vērtēs tieši pēc pašreizējās spējas rast risinājumu un kompromisus, un tā būs pēdējā biļete ārā no politiskās mēslaines. Arī vēlētājiem būs mulsinoši turpināt kritizēt nākamo parlamentu un valdību, ja arī šoreiz izmaiņas būs tikai kosmētiskas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja