Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Dobelis. Cilvēks ar lielo D

Saeimas opozīcijas ierosinātā, Jāņa Brūklēņa grāmatas iedvesmotā, tieslietu sistēmas Saeimas izmeklēšanas komisijas izveide ir noslēgusies. Deputāti, kuri darbosies komisijā ir izvēlēti un iecelts ir arī tās priekšsēdētājs—tēvzemietis Juris Dobelis. Nē, nē, tas nav joks (šodien Dienā Saeimas deputāte Ilma Čepāne to ir uztvērusi kā joku), tas ir komisijas lēmums un Dobelis turpmāk būs šīs komisijas vadītājs.

Jokiem te nav vietas, jo izmeklēšanas komisiju vadīs cilvēks, kurš vienmēr runā un runā ļoti nopietni. Viņš runā, gan Saeimas tribīnē (parasti dialogā ar Jakovu Plineru), gan arī Saeimas kulāros. Deputāts Dobelis ir personība ar lielo P, jo kā gan vājš cilvēks varētu uzdrošināties 4.septembrī Saeimas sēdes laikā aicināt deputātus piecelties kājās, godinot cilvēku, kurš Saeimu atlaida—Kārli Ulmani, viņa dzimšanas dienā.

Ai, ko te runāt par deputāta Dobeļa salīdzinoši blāvo šodienu, jo viņam taču ir tik varonīga pagātne. Jā, jā, Dobelis bija un ir cilvēks ar drosmi un to taču pierāda arī tas kā viņš kopā ar slaveno kādreizējo Rīgas Vidzemes priekšpilsētas vadītāju Andreju Ruču arestēja tos nelaimīgos divus krievu ģenerāļus un veda uz Krievijas-Latvijas robežu 90.gadu sākumā. Daudzi pēc tam gan nodomāja, ka Juris Dobelis ir provokators.

Nešaubos, ka Juris Dobelis arī izmeklēšanas komisijas vadītāja amatā būs varonīgs kā allaž tikai un vienīgi vārdos. Patiesībā Juris Dobelis ir patiešām Deputāts ar lielo D, jo viņš līdz šim ir bijis gan Demagogs, gan Diversants (ar lielo D). Dobelis (ar lielo D) patiešām vairāk ir joks nekā izmeklēšanas komisijas vadītājs. Šķiet koalīcijai ir veiksmīgi izdevies pašā saknē uzspridzināt opozīcijas centienus vētīt tieslietu sistēmu. Tas, kas notiks komisijā Dobeļa vadībā, patiešām būs drīzāk joks, nevis izmeklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja