Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Eiropas finansējums Latvijas zinātniekiem

30.jūlijā tika izsludināta pieteikšanās uz finansējumu jaunākajam 7.ietvaru programmas uzsaukumam Eiropas zinātniekiem. Uz šo konkursu var pieteikties visu ES dalībvalstu pārstāvji un labākajiem (vairāku valstu sadarbības) projektiem tiks piešķirts finansējums. ES nauda ir paredzēta pētniecības veikšanai nanotehnoliģijās, enerģētikā, vides aizsardzībā, biomedicīnā, transportā, informācijas tehnoliģijās, drošībā, biotehnolģijā, sabiedrikās zinātnēs un citās sfērās.

Uzsaukums ir publicēts Cordisa mājas lapā: http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfmBudžeta daļa par ko atbild manis vadītā nodaļa Eiropas Komisijā citu starpā ir arī sabiedriskās zinātnes un tur ir virkne interesantu iespēju Latvijas zinātniekiem sadarbībā ar Eiropas partneriem. Izcelšu dažas. 8 miljoni eiro ir paredzēti projektam, kas izpētīs un ieteiks risinājumus kā finanšu sistēma varētu labāk kalpot ilgtspējīgiem socio-ekonomiskiem mērķiem. Tikpat liels finansējums ir paredzēts pētīt un piedāvat risinājumus kā Eiropai rīkoties un veidot savu ārpolitiku multipolārā pasaulē. Mazliet mazāk par 3 miljoniem eiro būs pieejami zinātniekiem, lai izpētītu un piedāvātu risinājumus kā veidot nākotnes publisko sektoru Eiropā. Arī interesants Latvijas zinātniekiem varētu būt 8 miljonu eiro finansējums aplūkot divus lielus izaicinājumus Eiropas demokrātijai. Viens no tiem ir populisms - otrais ir kā veidot kopīgu Eiropas apziņu par totalitāro režīmu padarīto vairākās jaunās Eiropas Savienības dalībvalstīs aukstā kara laikā.Apmeklēšu Latvijas Universitāti, Rīgas juridisko augstskolu un citus institūtus septembrī, lai sniegtu informāciju un atbildētu uz jautājumiem par šīm iespējām.Ir svarīgi Latvijas zinātniekiem veiksmīgi konkurēt un saņemt finansējumu no ietvaru programmas ne tikai lai palīdzētu Latvijas zinātniekiem izdzīvot krīzes laiku, kad nacionālais finansējums ir samazināts, bet arī lai Latvijas zinātnieku viedoklis par Eiropas (un Latvijas) ekonomisko, ārpolitisko un iekšpolitisko attīstību būtu izteikts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja