Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Foršie džeki

Ģirts Valdis Kristovskis nesen Dienai teica, ka Igors Skoks un Olafs Berķis ir „forši uzņēmēji.” Nu ja, viņi jau vēl nav apsūdzēti un vēl ar vien ir „foršie džeki,” neskatoties uz to, ka gan Skoks, gan Berķis, 90.gados Ventspils uzņēmumu privatizācijas laikā bija cieši Lemberga līdzgaitnieki un viņiem arī atlēca pamatīgs „kumoss.”

Līdzīgi šodien Digitalizācijas lietā apsūdzētais Andrejs Ēķis secināja, ka uz apsūdzēto sola arī ir nonācis kopā ar „foršiem džekiem.” „Palūkojoties uz pārējiem šajā lietā apsūdzētajiem, saprotu, ka neesmu nemaz nokļuvis sliktā kompānijā. Visi apsūdzētie ir cienījami cilvēki, kuru vaina nav pierādīta,” teica Andrejs Ēķis.

Aivars Lembergs, vēl pirms pats nokļuva tur, kur atrodas tagad, bija sašutis par Krista Skujas un Mamerta Vaivada arestiem, jo viņi arī ir „goda vīri”—tātad „foršie džeki.” Tā vien šķiet, ka Latvijā nav neviena „necienījama cilvēka” jeb „neforša džeka,” jo lai arī par kādiem noziegumiem cilvēku apsūdzētu, ja viņam ir „pareizie” draugi un partneri, viņš ir un paliek „foršais džeks.”

„Gods” un „cieņa” ir kļuvuši par jēdzieniem, kuriem ir tukša skaņa. Paldies Dievam, nenotiesātus izvarotājus un pedofilus neviens vēl nav uzdrošinājies saukt par „goda vīriem,” lai gan viņu vaina vēl ir jāpierāda. Apsūdzība, protams, automātiski cilvēku nepadara par noziedznieku, bet, vismaz apsūdzība Digitalizācijas lietā liecina kaut ko par šiem „cienījamajiem ļaudīm.” Liecina to, ka viņuprāt, valsts „apčakarēšanas” plānošana nav nekas slikts, jo tāda taču ir „uzņēmējdarbības vide” Latvijā, kurā lielus projektus bez politiķu piesega un bez fiktīviem konkursiem īstenot nevar. Vainu īpaši mīkstina tas, ka valsts apzagšanas mēģinājums ir veikts „cienījamu cilvēku” kompānijā. Tātad—štrunts par visu, galvenais, ka esam „foršie džeki.”

Ak jā, Andrejs Ēķis droši vien par "cienījamiem cilvēkiem" uzskata tos politiķus, kuriem priekšvēlēšanu laikā pārdeva interviju laikus "900 sekundēs." Iespējams, ja Andrejs to nebūtu darījis, tad tauta nekad neuzzinātu cik cienījami cilvēki ir "cilvēks raķete" un "stabilitātes garants."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja