Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ģenerālis Kalvītis un viņa karaspēks

Labrīt, V-Dienas lasītāji!

Mūsu Premjers, brašais un ašais, vakar kārtējo reizi uzstājās televīzijā. Bija grūti spriest, vai kadrā redzams Mūsu Premjers vai arī tas briesmīgais cilvēks, kurš izskatās pēc Mūsu Premjera, bet muti atverot gvelž pasakainas un reizēm arī bīstamas muļķības. Vispirms Mūsu Premjers pavēstīja, ka balsojums par Radio un televīzijas padomes locekļiem liecina, ka valdošajā koalīcijā viss nav kārtībā. Ja ar to Mūsu Premjers gribēja pateikt, ka visiem par lielu pārsteigumu, valdošajā koalīcijā ir arī pāris cilvēku, kuriem starp ausīm ir smadzenes, nevis liels, ar tukšu gaisu pilns tautpartejiski oranžs balons, tad varam tikai apsveikt valdošo koalīciju ar šo fakta demonstrējumu. Vēl labāk būtu bijis, ja balsojums nebūtu bijis gļēvs, proti -- individuāli un ar aploksnītēm, un deputātiņi savu neatkarīgo pieeju būtu varējuši demonstrēt atklāti, lai visa tauta varētu redzēt, kuri tad Mūsu Premjeram rada šīs nestabilitātes problēmas, bet visu jau nevar vēlēties.

Pēc tam Mūsu Premjeram tika jautāts par baumām, ka viņš varētu pamest amatu un dot vietu kādam citam. Mūsu Premjers braši saslējās, ievilka vēderu, un paziņoja, ka karavadonis savus plānus neatklājot. Lai arī kā negribas kritizēt Mūsu Premjeru, jo viņš ir pats labākais un gudrākais un zinošākais un prātīgākais no visiem, visiem iespējamiem premjeriem, fakts ir tāds, ka šis ir bijis ļoti neveiksmīgs salīdzinājums, un jācer, ka to izdomāja nevis Mūsu Premjers, bet gan viņa briesmīgais līdzinieks.

Jo, ja Mūsu Premjers patiešām būtu karavadonis, tad jau ļoti sen viņš būtu pazemināts rangā, vai arī, ļoti iespējams, viņš būtu kritis karalaukā no "draudzīgas uguns", tā amerikāņi apraksta tos gadījumus, kad viņi nejauši nošauj paši savus kareivjus. Cīņa pret inflāciju? Zaudēta. Cīņa pret korupciju? Ne tikai zaudēta, bet karavadonis ar saviem pulkiem pastāvīgi cenšas korupciju tieši veicināt. Cīņa par tautas atbalstu? Kā ziņo SKDS, smagi zaudēta. Īstajā armijā ar šādiem "panākumiem" Mūsu Premjers labākajā gadījumā būtu kaprālis. Vai arī militārajā cietumā. Jādomā, ka armija nepieciestu ģenerāli, kurš, piemēram, armijas transporta nodaļas vadītājam ļauj paņemt veselu miljonu latu un vienpersoniski tos piešķirt neparedzētām vajadzībām, kā Mūsu Premjers bez mazākās škrobes ļāva darīt Mūsu Satiksmes Ministram (arī pats labākais, gudrākais, zinošākais un prātīgākais no visiem, visiem iespējamiem satiksmes ministriem, vismaz mēs tā zinām, jo runājot par rokādēm valdībā, Mūsu Premjers ir pateicis, ka Mūsu Satiksmes Ministrs nu gan var justies drošs par savu krēslu). Varbūt Mūsu Premjeram ir vajadzīga sabiedrisko attiecību kompānija, jo mēs visi zinām, ka sabiedrisko attiecību kompānijas pat prot vecu, nogurušu un mazliet smirdīgu zeķi pārdot kā pašu glaunāko apģērba gabalu jaunajai sezonai.  Moderni runājot, varbūt Mūsu Premjeram ir vajadzīga brenda pārprofilēšana.  Ne vairs ģenerālis.  Varbūt atkal laimīgs lauksaimnieks, kurš darbojas privātbiznesā.

***

Bet ne jau viss ir tumši un drūmi. Par ko varam priecāties šodienas laikrakstos? Varam priecāties par asprātīgo cilvēku, kurš Atkarīgajā Rīta Avīzē uzskaitīdams sabiedrībā pazīstamu ļaužu dzimumdienas, ir atradis pašu muļķīgāko kaimiņvalsts cara Vladimira V fotogrāfiju un blakus uzrakstījis "Vladimirs Putins, politiķis." Hi, hi, hi. Varam priecāties par Latvijas Avīzi, kura ir demonstrējusi, ka mūsdienu jaunatnē starp dzimumiem vairs vizuāli nav nekādas atšķirības, jo persona vārdā Mārīte Maurmane un persona vārdā Edgars Roze izskatās pilnīgi vienādi. Un varam priecāties par visu SestDienu, jo tas ir viens makten feins žurnāls. Stāsts par garāko cilvēku pasaulē, foršas anekdotes, un ļoti mīļš stāsts par mazu, mazu skoliņu Latgales pusē. Lasot, ka 10 bērni, kuri tur mācās, nekad nav bijuši ārā no sādžas, gribējās tūlīt pat rīkoties, skaitīt naudu, atrast autobusu, un bērnus vest, piemēram, uz Rīgas Zoodārzu paskatīties žirafes.  Jo šie bērni neizskatījās pēc tādiem, kuri žirafēm mēģinās barot cepumus, mobilos telefonus, monētas, lietussargus un visu pārējo, kas Zoodārzā nogalina dzīvnieciņus.  Paldies visu minēto materiālu autoriem!

Un jauku dienu visiem V-Dienas lasītājiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja