Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Godmaņa zelts

„Nepieciešama ārkārtīgi stingra iekšpolitika, kas balstās plašā politiskā un sabiedriskā vienprātībā.”

Šis, manuprāt, ir viens no svarīgākajiem citātiem valdības lūgumrakstā Starptautiskajam valūtas fondam. Tas ir no paša ievada, kur definēti valsts ekonomikas glābšanas plāna mērķi un to sasniegšanas priekšnoteikums – jau pieminētā sabiedrības vienprātība. Īsi sakot, grūtībās nepieciešama tautas vienotība.

Ziniet, gluži neticamā kārtā tāda mums jau ir!

Lasot valdības citātu atminējos novembrī veikto SKDS aptauju, kurā atklājās, ka 0,9% iedzīvotāju tic Latvijas augstāko amatpersonu teiktajam par stāvokli valstī, finanšu stabilitāti utml. tēmām. Aptaujāti bija 1002 cilvēki un no tiem tātad 9 (!) bija teikuši, ka pilnībā tic. Vēl 15,3% atzina, ka drīzāk tic.

Taču lielais vairums, tuvu pie trīs ceturtdaļām aptaujāto, bija ļoti vienprātīgi savā neticībā - 26% pilnībā un 46,2% drīzāk netic amatpersonu sacītajam.

Izklausās draudīgi, vai ne?

Bet ja nu cenšamies krīzē saredzēt iespēju, tad te tā ir. Mums ir ļoti, ļoti plaša sabiedrības vienprātība. Tagad atliek tikai īstenot tādu „ārkārtīgi stingru iekšpolitiku”, kas šo vienprātību respektētu jeb liktu to aiz auss, kā teica mana vecāmamma.

Kādu tad iekšpolitiku? Atbilde uz to ir gara un sarežģīta, ja jāpiedāvā risinājumi nozaru politikās, un šī garā atbilde ir ļoti vajadzīga. Taču pirms tās absolūti nepieciešama ir īsa un skaidra atbilde – atbilde uz jautājumu, kāpēc cilvēki Latvijā tik vienprātīgi netic valsts vadītājiem?

Manuprāt, galvenie cēloņi ir divi – pārāk bieži jāklausās, kā amatpersonas gvelž muļķības, vai arī aiz to darbiem rēgojas savtīgi mērķi. Tātad kompetence un nesavtīgi mērķi, kurus par sev labvēlīgiem atzīst plašāka sabiedrība, būtu šī nepieciešamās politikas atslēga. Tāda ir mana atbilde.

Kamēr lūgumraksta parakstītāji un ekonomikas glābēji nepateiks savu īso atbildi, trīs ceturtdaļas neticēs nekādai viņu garajai.

Godmanim kā pirmajam parakstītājam, kurš gana stabili var justies šobrīd tik ļoti cietajā premjera krēslā, ir beidzot jāsāk runāt – bez kavēšanās atlaižot valdības ministrus, kas visklajāk grēko ar nekompetenci un savtīgumu. Kandidāti nav tālu jāmeklē, var sākt ar lūgumraksta parakstu pārlasīšanu. Klusēšana noteikti nebūs zelts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


SVF un valdības nodomu protokols

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja