Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Informācija par Egila Helmaņa aizturēšanu

Pret partijas „Visu Latvijai!” Ogres nodaļas vadītāju un pašvaldību vēlēšanu Ogres saraksta līderi Egilu Helmani visticamāk veikta rūpīgi plānota provokācija, kuras rezultātā politiķis uz vairākām dienām tika aizturēts. Pašreizējā izmeklēšanas stadijā grūti spriest par provokācijas autoriem, taču viennozīmīgi skaidrs, ka aktīvu dalību tajā ir ņēmis Helmaņa politiskais sāncensis, Ogres domes deputāts Gunārs Kārkliņš (LSDSP).

Pret E. Helmani izvirzītas aizdomas par mantiska labuma prettiesisku pieprasīšanu un saņemšanu, kas E. Helmani, kura dēlam G. Kārkliņš ir krusttēvs, vienkārši šokē, jo viņš ir bijis tikai liecinieks tam kā G. Kārkliņš trešajai personai nodevis naudu reklāmas kampaņas veidošanai televīzijā, vēlāk šo notikumu interpretējot kā naudas izspiešanu.

E. Helmaņa aizstāvis zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš pauda cerību, ka tiesībsargājošās institūcijas tiks skaidrībā par notikušā būtību un Helmanim nenāksies vēl tērēt laiku arī tiesā.

Šis nav pirmais neveiksmīgais G. Kārkliņa uzbrukums Helmanim. Jau agrāk viņš aktīvi iestājās par domes līguma laušanu ar Helmaņa vadīto Tuvcīņas skolu un par līguma laušanu pašvaldības policistu apmācības sakarā, kā arī par dažādiem iedomātiem pārkāpumiem vērsās pret Helmani ar iesniegumiem drošības policijā un KNAB. Minētās iestādes neko pretlikumīgu E. Helmaņa darbībā neatrada, tāpēc, pēc visa spriežot, bija jāgatavo jauns politiskās izrēķināšanās plāns.

Ogres novadā partijas „Visu Latvijai!” reitings ir ap 15%. Jāsecina, ka nepieļaut jaunu, godīgu un ekonomiski neatkarīgu spēku ievēlēšanu domē vecajai varai ir tik nozīmīgi, ka lietā jāliek arī čekas laika metodes. Galavārds šajā lietā būs jāteic Ogres vēlētājiem jau 6. jūnijā.

Raivis Dzintars

Partijas „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs,

Jānis Sils

Latviešu Nacionālistu kluba vadītājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja