Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Jūrmalas zagļi un Jūrmalas Āžu biedrība

Šodien mani patiesi uzrunāja divi Jūrmalas stāsti. Viens par āžiem, kas sevi sauc—Jūrmalas Attīstības biedrība (JAB, nejaukt ar otru JAB, kas ir Jūrmalas Aizsardzības biedrība) un otrs par šeptmaņiem, kas strādā vai ir strādājuši tādā bēdīgi slavenā pasākumā kā Jūrmalas pilsētas dome. Patiesībā abi stāsti ir par cilvēkiem, kurus interesē tikai un vienīgi nauda.

Sākšu ar Jūrmalas domi. Ceru, ka daudzi no jums jau ir paspējuši izlasīt Dienas Biznesa rakstu. Laikos, kad Jūrmalā valdīja Aināra Šlesera draugs un favorīts 2005.gada Jūrmalas domes priekšsēdētāja vēlēšanās, cietumā sēdošais Juris Hlevickis, daži uzņēmēji pamanījās iegūt tiesības no pašvaldības par smieklīgu naudu nomāt pašvaldības zemes. Bijušais mērs Hlevickis ļoti, ļoti vērtīgus zemesgabalus ir izīrējis, piemēram, uz 50 gadiem un 5 latiem (!) gadā par visu zemesgabalu! Kliedzoši. Jā, Hlevickis jau sēž cietumā, bet šeit prasās pēc vēl vienas ļoti nopietnas krimināllietas, kurai, iespējams, vajadzētu Hlevicka kunga brīvdienas pagarināt un viņam līdzās iesēdināt vēl rindu viņa bijušo cīņu biedru.

Ļaunākais ir tas, ka Jūrmalas domes izpilddirektors Gatis Truksnis jau kādu laiku šo lietu ir slēpis no plašākas sabiedrības, liekot domes deputātiem iepazīstoties ar šiem atklāti negodīgajiem nomas līgumiem, parakstīties par to neizpaušanu. Tā visa ir liela mēroga afēra un kļūst skaidrs, ka Jūrmalgeita bija mēģinājums šādu pašvaldības īpašumu izšķērdēšanas praksi turpināt un slēpt pēdas. Šī visa kontekstā Latvijas „godīgākā“ muitnieka Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes firmas saistība ar šo afēru nešķiet nekāds pārsteigums.

Un nu pie āžiem. Pagājušajā gadā Jūrmalā tika nodibināta Jūrmalas Attīstības biedrība, kura cik var saprast tika nodibināta, lai stātos pretim Jūrmalas Aizsardzības biedrībai, kas aktīvi aizstāv Jūrmalas iedzīvotāju viedokli un ir pret Jūrmalas pilsētas nekontrolētu apbūvi. Iespējams, Attīstības biedrība izvēloties šādu nosaukumu vēlējās radīt sabiedrībā apjukumu, jo abu organizāciju abreviatūras ir JAB. Mērķi gan ir atsķirīgi. Ja Aizsardzības biedrība cīnas pret domes patvaļu un apbūvi aizsargājamajās teritorijās, Attīstības biedrība gluži pretēji ir par „attīstību“ atļaujot būvēt tur, kur ir dabas pamatnes.

Savu intelektuālo spozmi Attīstības biedrība ir atklājusi Ulda Vanaga rakstā: Latvija nav vieta ekoloģiskiem eksperimentiem! Autors, kas sevi priekšā stāda kā Attīstības biedrības pārstāvi, ir nolēmis uzbrukt Ķemeru Nacionālajam parkam, kas dzenot postā Ķemerus. Vanaga kungs nāk klajā ar fantastiskiem apgalvojumiem, piemēram, „Ķemeru Nacionālā parka administrācija ir izvērsusi aktīvu cīņu pret teritoriju attīstību un par iedzīvotāju izstumšanu no parka teritorijas.” Rakstā vēl ir vesela rinda absurdu apgalvojumu par Ķemeru Nacionālā parka degradējošo ietekmi uz vidi šajā Jūrmalas pilsētas daļā.

Iespējams, Vanaga kungs un viņa Jūrmalas pseido attīstības biedrība vēlas iegūt papildus zemes Jūrmalā, kur „attīstīt“ nekustamā īpašuma projektus un „kāst“ piķi. Izvēlētie līdzekļi gan ir gaužām nožēlojami. Vanaga kungam savu pasākumu, iespējams, vajadzētu nodēvēt par Jūrmalas Āžu biedrību, tas būtu atbilstošāk šī PR projekta jēgai un arī tas kā JĀB būtu skaidri atšķirams no JAB (Aizsardzības biedrības), kurai mērķi ir krietni cēlāki.


P.S. Paldies Dievam prezidente ir atteikusies vispār pārspriest kaut kādu zemes dāvinājumu pieņemšanu no Jūrmalas domes. Melnu naudu ar dainām baltu nenomazgāsi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja