Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kāda būs Vienotība?

2009.gada augustā partijas Jaunais laiks, Pilsoniskā Savienība un _Sabiedrība Citai Politikai _publiski paziņoja par nodomu veidot partiju apvienību, lai kopīgiem spēkiem uzvarētu vēlēšanās. Nevis katrs pats par sevi, bet kopā. Kas nozīmē gan savas lepnības pārvarēšanu, gan piekāpšanos atsevišķos programmatiskos jautājumos un kompromisu meklēšanu jau šobrīd. Tas nozīmē "mājasdarbu" pildīšanu. Sagatavošanos. Treniņus pirms cīņas.

Tuvojoties apvienības dibināšanai, dažādu nelielu un vairākās vēlēšanās caurkritušu partiju amatpersonas ir sākušas nevis gatavoties un "trenēties" pašas, bet gan skaudīgi komentēt un apcerēt citus. Vienam nav skaidrs, par ko iestāsies Vienotība, citam – cik ilgi tā dzīvos.

Vienotības spēks un mūžs būs atkarīgs tikai un vienīgi no to veidojošo politiķu vieduma, tālredzības un darba. Vienotība balstās pārliecībā, ka augstākais mērķis ir politiski un ekonomiski neatkarīga, demokrātiskās vērtībās balstīta Latvija. Pie tam eiropeiska un tiesiska Latvija. Šīs vienotības vārdā mēs jau veidojam kopīgu viedokli arī tajos jautājumos, kur mūsu domas dalās.

Šo piecu mēnešu laikā Vienotība ir spējusi saprasties par atbalstu nepopulāriem, bet valsts ilgtermiņa attīstībai svarīgiem valdības lēmumiem. Nevis priekšvēlēšanu populismā klaigājam un solām "visiem visu!", bet strādājam. Tāpat ik dienu norit darbs pie apvienības politiski ekonomiskās programmas izstrādes, kur iesaistās ne vien partiju pārstāvji, bet izcili nozaru profesionāļi. Šī programma būs gatava kā 10.Saeimas valdības deklarācija. Esam vienojušies par lēmumu pieņemšanas mehānismu, vēlēšanu sarakstu veidošanas principiem. Esam atvērti jauniem cilvēkiem un idejām.

Un nobeigumā, ja man jautā,  "bet kāda būs atšķirība starp Vienotības un, piemēram, Tautas partijas veidotu valdību", tad es parasti atbildu, tik acīmredzama, cik ļoti Ministru prezidenta Valda Dombrovska darbība atšķiras no Aigara Kalvīša. To nevar nepamanīt. Profesionalitāte, inteliģence un godprātīgums uzvar augstprātību, tuvredzību un negausību. Un arī skaudību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja