Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Kāpas Tev, man, Kalvītim un Pietkevičam

Gan atpūtnieku, gan Aigara Kalvīša un ko prātos ir Rīgas jūras līča un Baltijas jūras kāpas. Atpūtnieki šajās brīvdienās devās kāpās, lai atpūstos, bet Kalvīša domubiedri ar Mihailu Pietkeviču (to pašu slaveno Tautas partijas M.Pietkeviču, kurš „bīdīja“ azartspēļu likumu) domā kā tās skaistās valstij piederošās kāpas nopri(h)vatizēt.

Latvijas Avīze sestdien rakstīja, ka Pietkeviča kunga, kurš tagad darbojas Privatizācijas aģentūrā, priekšlikums ir pri(h)vatizēt kāpu zemes par sertifikātiem. Tas nozīmē, atdot kāpas vienkārši tāpat. Nu mēs jau esam dažādās pri(h)vatizācijās redzējuši kā ļoti vērtīgi īpašumi kļūst par nevērtīgiem brīdī, kad tie ir jāpri(h)vatizē.

Kāpu pri(h)vatizētāji no Tautas partijas sola, ka visi esošie ierobežojumi, kas spēkā un liedz kāpu apbūvi, palikšot spēkā. Jā, ja ierobežojumi paliek spēkā, tad kāda jēga ir kāpas pri(h)vatizēt? Vai tie privatizētāji būs kāds dabas mīļotāju klubiņš, kurš maksās par īpašumiem zemes nodokli, bet nekādu saimniecisku darbību neveiks, jo taču sargās dabu. Kalvītim te jau viena recepte kabatā. Pirms kāda laika Aigars Kalvītis teica, ka kāpu aizsargjoslas neesot vajadzīgas, jo latvieši jau „izsenis dzīvojot pie ūdeņiem.“ Un nu sperts plats solis, lai visi gribētāji varētu dzīvot pie Baltijas jūras ūdeņiem. Diemžēl, (varbūt paldies Dievam) tas gribētāju loks ir šaurs, jo tie ir Tautas partijas draugi. Daži pat mēļo, ka tas ir kārtējais Mākoņtēva projekts.

Nevar izslēgt, ka kungi no Tautas partijas kā vienu no argumentiem kāpu pri(h)vatizācijai izmantos to atkritumu haosu, kurš tagad tur valda pēc saulainajām brīvdienām. Jā, tas ir fakts, kāpas saulainās vasaras dienās, tad kad tām pāri pārbrāžas atpūtnieku pūļi, kļūst par piejūras miskasti. Piejūras pašvaldība, kurā man gods dzīvot, diemžēl gadu no gada nespēj tikt galā ar atpūtnieku atstātajiem atkritumiem un nespēj organizēt atpūtnieku auto novietošanu.

Šķiet pašvaldības to tik gaida, lai teritorijas kāds pri(h)vatizētu, jo tad īpašniekam vajadzētu uzņemties visu atbildību. Bet vai tiešām kāpām jākļūst par Kalvīša, Pietkeviča un Slaktera sponsoru ekskluzīvām atpūtas zonām? Nē, labāk, lai tur saimnieko nevīžīgas pašvaldības un atkritumus met saulē pārkarsuši atpūtnieki, jo tas ir tomēr videi draudzīgāk nekā trīsstāvu villas kāpu galos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja