Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Kristiāna Boltaņska personālizstāde Stokholmā

Zviedrijā no 5.septembra līdz 14.decembrim skatāma leģendārā franču mākslinieka Kristiāna Boltaņska darbu skate. "Les Archives" ir pirmā mākslinieka personālizstāde Stokholmā.

"Magasin 3" piedāvā skatītājiem iepazīt Boltaņska daiļradi no 20. gadsimta 80. gadu beigām līdz pat mūsdienām. Kopumā skatāmas piecas instalācijas, kas atspoguļo īpatno autora mākslas valodu, kuras centrālās tēmas ir nāve, atmiņas un zaudējumi. Intervijā žunālam "Tate Magazin" Boltaņskis saka, ka mākslai viņš pievērsies 12 gadu vecumā, kad beidzis iet skolā. "Es sāku strādāt kā mākslinieks laikā, kad kļuvu pieaudzis, kad sapratu, ka bērnība ir beigusies, ka tā ir mirusi. Es domāju, katrā no mums ir kāds mirušais. Mirušais bērns. Es atminos mazo Kristiānu, kas atrodas manī." Kristiāna Boltaņska pirmā personālizstāde notika 1968. gadā Parīzē; viņa darbi vairākkārt tikuši iekļauti tādās prestižās izstādēs kā "Kaseles documenta" un Venēcijas biennāle.

Izstādes centrs ir īpaši skatei Stokholmā radītā instalācija "Les Archives du coeur". Pareizāk gan būtu teikt - iecerētā, jo to pabeigt uzticēts skatītājiem, kas piekritīs ziedot savu sirdspukstu skaņu, lai šis mākslas darbs tiktu pabeigts. Šāds darbības veids ir jaunums Kristiana Boltaņska daiļradē, kas parasti savu darbu radīšanā izmanto savus privātos vai paša atrastos materiālus - apģērbu, fotogrāfijas, vēstules utt. Sirdspukstu ierakstu arhīvs tiks apstrādāts, un tas glabāsies "Benesse Art Site Naoshima" piederošā salā Japānā, savukārt katrs no donoriem pēc tam, kad sirdspuktu balss tiks atskaņota "Magasin 3", saņems CD ar šī ieraksta kopiju.

Lasiet vairāk: www.magasin3.com

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja