Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Krīzes seja Rīgā

"Slēgts no 1. novembra", rakstīts uz kādreiz omulīgās kafejnīcas durvīm, kur pie tējas tases esmu iecerējusi izlasīt šodienas laikrakstu. Pretī esošais būvžogs, kas agrāk lepni vēstīja par kāda vēsturiska nama atdzimšanu jaunā veidolā, izļodzījies un pamests. No netālu esošā veikala, smagi iedunkājis pārdevēju, ar vairākām nozagtām somām rokās izdrāžas kāds jaunietis. Rīgas galvenajās ielās reta ir tāda ēka, kuras logos nebūtu uzraksta "iznomā, pārdod, steidzami pārdod, lēti iznomā".

Mīlīgās kafejnīcas, mākslas galerijas, suvenīru veikaliņi, kas vēl pirms pāris gadiem Rīgu darīja par pievilcīgu Eiropas ceļojumu galamērķi, sāk nīkuļot. Vismaz dažu no tiem vietā droši vien drīz ieraudzīsim intīmklubus un līdzīgas iestādes. Treknajos gados uzkrātā pilsētas spožuma kārtiņa kā zelta putekļi pamazām nobirst krīzes radītajā realitātē. Meteorītam līdzīgā spožuma norietā ar izdrupušām acīm noraugās Rīgas jūgendstila fasāžu sejas …

Rīga ir daudz pieredzējusi un daudz cietusi pilsēta - padomju gadu ķerstīgo roku nenoslaucītās koka mājas un kokus noslaucīja atjaunotās brīvvasts stikla un metāla kastes, kuru logus tagad tāpat rotā "iznomā, pārdod" uzraksti.

Rīdzinieki, ja vēlaties kaut nedaudz baudīt savu treknajos gados samaksāto nodokļu augļus, dodieties uz Rātsnamu. Tur ir tīrs un patīkams, stiklotais jumts met rēnu, tīkamu dienas gaismu, strūklaka patīkami burbuļo, ieejot labierīcībās gaisma pati iedagas un ūdens pats sāk tecēt. Starp citu, šos jaukumus jau ilgāku laiku saviem "gidējamiem" ļauj baudīt tūristu grupu gidi, kas Rīgas viesus ved uz Rātsnamu nevis ekskursijā, bet gan mierīgi atvilkt elpu. Deputātu darbam jūs netraucēsiet, jo Rīgas domes deputāta amats veidots tā, lai tas būtu tikai brīvā laika pavadīšanas veids. Visi centieni to mainīt un deputātus pievērst nopietnākam darbam pilsētas labā iepriekš ir izgāzušies. Lielākā daļa deputātu strādā daudzās dažādās papildus darbavietās, tai skaitā Rīgas domes uzņēmumos un izpildintitūcijās, tāpēc Domē ierodas un par jūsu vajadzībām domā tikai tad, ja tam sanāk laiks.. un lūdzu neceriet uz kaut kādu krīzes plānu Rīgas pilsētai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja