Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Krogā “Aptieka” atklās LMA studentu darbu izstādi

No 6.janvāra krogā “Aptieka” (Mazā Miesnieku iela 1) būs aplūkojama Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas studentu darbu izstāde “Dažādi”, inormē projekta kuratore Krista Erdmane. Izstādi varēs aplūkot līdz 20.janvārim. Krogs kā izstādes vieta izvēlēts, jo mūsdienās sabiedrība par tekstilu ir maz informēta - tāpēc tiek piedāvāts ar to iepazīties brīvā un sadzīviskā vidē, neapmeklējot izstāžu zāles vai muzejus.

“Tekstilmāksla gan pasaulē, gan Latvijā no tradicionālās gobelēna formas ir attīstījusies līdz digitālām tehnoloģijām. Mūsdienu tekstilmākslinieks strādā ar dažādiem materiāliem, meklē jaunas formas un veidus, kā padarīt tekstilu par laikmetīgu mākslu. Izmantojot glezniecības, tēlniecības un citus mākslas paņēmienus, mākslinieki maina tradicionālo sabiedrības izpratni par tekstilu,” atgādina K.Erdmane.  Izstādē „Dažādi” piedalīsies četras LMA tekstilmākslas nodaļas 4.kursa studentes - Asnate Blankveina, Inga Priedīte, Kristiāna Kalniņa un Irēna Andrejeva. Pamatā izstādē apskatāmi gobelēni, taču dažos darbos ir vērojami jauni autortehnikas meklējumi, variācijas, improvizācijas un spēles ar materiālu, formu un krāsām. Izstādē “Dažādi” apskatāmie mākslas darbi tapuši laika posmā no 2007. līdz 2009.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja