Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kvotēšanas indīgā ēsma - Guntara Krasta atklātā atbilde R. Zīlem

Savu šā gada 21. maijā interneta portālos publicēto viedokli “Vai arī latvieši uzķērušies uz indīgas ēsmas?” TB/LNNK priekšsēdētājs R. Zīle sāk ar vārdiem: “Libertas.eu ir visas Eiropas politiska kustība, kuras mērķis ir padarīt ES likumdošanu un ES institūciju darbu demokrātisku un atbildīgu pret cilvēkiem. Kustība īpaši kritizē ES attālināšanos no Eiropas iedzīvotājiem un kritizē ES līdzekļu nepamatotu izšķērdēšanu. “

Tiktāl var pilnībā piekrist TB/LNNK priekšsēdētājam: tās ir Libertas kustību vienojošās vērtības, kas ir pamatā arī partiju apvienībai Libertas.lv.  Taču Libertas.lv  ir Latvijas politiskā partija ar saviem statūtiem un Latvijas realitātēs bāzētu programmu, kuru ar Libertas partijām citās ES dalībvalstīs saista tikai minētās pamatvērtības. Tāpēc tālākie Zīles kunga  prātojumi, kas liek vienlīdzības zīmi starp Libertas.lv un Libertas Īrija, līdzinās apgalvojumam, ka TB/LNNK ir daļa, piemēram, no Berluskoni partijas, kurš pazīstams ar saviem ekstravangantajiem izteikumiem un īpaši siltajām attiecībām ar Krievijas  prezidentu Putinu. TB/LNNK  Eiropas parlamentā darbojas tajā pašā politiskajā grupā, kurā ir arī partija, kas pievienojusies Berluskoni partijai.  

TB/LNNK vadītājs izsaka dziļu nožēlu par Libertas pārstāvjiem Latvijas politiķiem, jo kāds Libertas Īrijā pārstāvis izteicies pret ES jauno dalībvalstu darba spēka ieplūšanu Īrijā. R. Zīle nav pacenties noskaidrot, vai šis ir Libertas Īrijā oficiālais viedoklis. 

Libertas priekšsēdētājs Īrijā ir noraidījis savas partiju biedru izteikumus un paudis atbalstu brīvai un neierobežotai darbaspēka kustībai.

TB/LNNK priekšsēdētājs parasti nekomentē savas partijas karstgalvju izteikumus un partijas vai ar to saistīto cilvēku apšaubāmas darbības. Tā, piemēram, nav zināma viņa attieksme pret   partijas ekonomikas ministra Gerharda  sagatavoto atjaunojamo resursu kvotēšanas sistēmu, kas milzu steigā tika “izgrūsta cauri “aizejošajai Godmaņa valdībai, un ar kuras grozīšanu tagad nodarbojas Dombrovska valdība.

TB/LNNK ekonomikas ministra sagatavotie noteikumi paredz nesamērīgi augstu vēja un biogāzes elektrības iepirkuma cenu, bet ierobežo iepirkumus ar kvotām.  Tas nozīmē nesamerīgi augstu peļņu tiem, kas saņēmuši ierobežotās kvotas. Te nevilšus prātā nāk TB/LNNK priekšvēlēšanu saukli: pērc no savējiem! Taču šāda pieeja ne vien dod dažiem iespējas pamatīgi nopelnīt uz elektrības patērētāju rēķina, bet, kas ir vēl sliktāk, mākslīgi ierobežo atjaunojamās enerģijas ražošanu.

Vēl tikai pirms pāris mēnešiem Eiropas parlaments pieņēma enerģētikas politikas pamatnostādnes, kas nosaka būtisku atjaunojamās enerģijas ražošanas  palielināšanu, lai samazinātu Eiropas valstu enerģētisko atkarību no trešajām valstīm, t.sk., Krievijas. Latvijas atkarība no Krievijas gāzes un elektrības importiem komentārus neprasa. TB/LNNK vienīgais ideoloģiskais pastāvēšanas pamats palicis vairs tikai Krievijas bieds. Taču tas netraucē TB/LNNK ekonomikas ministram nostiprināt Gazprom nākotnes pozīcijas Latvijā.

 Pārsteidzoši, ka R.Zīle, kas Eiropas parlamentā piedalījās enerģētikas politikas pieņemšanā, nav uzskatījis par vajadzīgu to pārrunāt ar savas partijas ekonomikas ministru! Šajā vietā būtu iemesls R.Zīlem pajautāt ar pārfrāzētu  viņa paša rakstā pausto jautājumu: Vai vainīga nav kvotēšanas indīgā ēsma?

Libertas.lv, izmantojot sava Eiropas parlamenta deputāta kandidāta Jura Ozoliņa eksperta pieredzi enerģētikas jautājumos, strādā, lai Latvijā tiktu likvidēta vēja un biogāzes ražotās elektrības kroplā kvotēšanas sistēma, kas, acīmredzot,  ir arī īstais iemesls R.Zīles “indīgajam” viedoklim. Sava raksta nobeigumā  R.Zīle aicina neuzticēties “svešam politiskam projektam.” Tiešām, Libertas.lv ir sveša Latvijas politiskās elites realizētā politika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja