Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Lase kā pretinde kritikai

Inta Lase ir pieņēmusi piedāvājumu stādāt Valda Zatlera komandā. Prieks par to, ka Intai Lasei aizejot no Latvijas Televīzijas (LTV) tik ātri ir izdevies atrast jaunu un labu darbu. Lases izvēle ir arī laba izvēle pašam jaunajam prezidentam Valdim Zatleram. Viņš ir izvēlējies lielisku pretindi saviem lielākajiem kritizētājiem—LTV Ziņu dienestam un laikrakstam Diena.

Inta Lase ir strādājusi abos šajos medijos un zina šo plašsaziņas līdzekļu specifiku, kā arī ļoti labi pazīst spēcīgākos šo mediju žurnālistus. Ir skaidrs viens, ja Zatlera preses konferences vadīs Lase, diez vai Gunta Sloga varēs uzdot tik kritiskus un nepatīkamus jautājumus Valdim Zatleram kā viņa to darīja Zatlera pirmajā preses konferencē. Zatlera mērķis ir atbrīvoties no tās kritikas gūzmas, kas patlaban pār viņu veļas un, ļoti iespējams, Inta Lase palīdzēs to veikt. Visdrīzāk Lase Zatleram būs noderīga līdz brīdim, kad pierims vispārējā Dienas un LTV Ziņu dienesta pret viņu vērstā kritika.

Skaidrs, Inta Lase ir labs ieguvums sabiedrisko attiecību „katastrofai” Valdim Zatleram, bet Intas Lases lēmumam būtu jārada vairākus ļoti būtiskus jautājumus sabiedrībai.

Pirmais, protams, ir kā žurnālists, kurš darbojies raidījumā, kas aktīvi ir kritizējis Valdi Zatleru kā amatpersonu ar nedeklarētiem ienākumiem, var pāris dienu (varbūt stundu) laikā kļūt par Zatlera komandas locekli. Cilvēki var mainīt viedokļus un rīkoties katrā situācijā savādāk, bet ja sevis deklarētos principus (veidojot raidījumus ar attiecīgu uzstādījumu) maina žurnālists, kurš strādājis sabiedriskajā televīzijā, kļūst neskaidrs, kāda vispār ir šī žurnālistu vērtību bāze. Latvijas žurnālistikā ir pierasts, ka žurnālistiem ātri pārkvalificējas par PR darboņiem un otrādi, bet gadījumā ja līdzīgi rīkojas sabiedriskās televīzijas žurnālists, ātri mainot savu pozīciju, vietā ir jautājums vai šis pats žurnālists strādājot sabiedriskajā televīzijā bija neatkarīgs un neangažējams. Lase, sperot šo visai nozīmīgo soli, dod iespēju nelabvēļiem apšaubīt visu DeFacto žurnālistu darbību līdz šim, ja reiz daži šī raidījuma žurnālisti var viegli atteikties no tās pozīcijas, ko ir aizstāvējuši.

Otrs ir jautājums vai LTV kā sabiedriskā televīzija lēnām mirst, ja reiz no tās aiziet vadošie žurnālisti. Šķiet, šoreiz kauja par spēcīgu sabiedriskās televīzijas ziņu dienestu ir zaudēta. Viss ir noticis klusi un mierīgi. Var, protams, vērtēt cik neitrāls ir bijis LTV Ziņu dienests līdz šim, tomēr, tas ir spējis brīžiem ļoti pamatoti kritizēt politiķus un valsts varu. Kas nāks DeFacto vietā? Iespējams, nekas nenāks un tas ir zaudējums visai sabiedrībai.

Nobeidzot, allaž ir nepatīkami ja cilvēkus esi pārvērtējis vai nepareizi novērtējis. Tad Tu vilies nevis viņos, bet gan sevī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja