Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Meklējam!

Tieši pirms gada, 14.janvārī dibināta biedrība „Latvijas kordiriģentu asociācija”. Plašāk ar mūsu mērķiem iespējams iepazīties www.kori.lv. Šodien īpaši vēlos izcelt vienu: „Atbalstīt un piesaistīt finansiālu atbalstu pensionētiem Latvijas kordiriģentiem.” Lai palīdzētu saviem pensionētajiem kolēģiem, esam uzsākuši labdarības akciju: „Ar dziesmu palīdzēsim!”

„Latvija – zeme, kas dzied!” Šos vārdus sakām ikreiz, kad īsi jāraksturo mūsu zeme. Par dziedātājtautu latviešus uzskata tādēļ, ka mūsu valstī ir unikālā amatierkoru kustība; minētās kustības kulminācija ir vienu reizi 5 gados – Dziesmu svētkos -, tad vienkopus 12 000 dziedātāju izdzied vienkāršas un sarežģītas latviešu kormūzikas pērles. Tautai tie ir svētki! Bet minētie svētki līdz šim ir notikuši, pateicoties uzcītīgu un fanātisku cilvēku – kordiriģentu darbam.

Kad kordiriģenta slavas un veiksmes gadi ir pagājuši, ar retiem izņēmumiem, viņus aizmirst. Tomēr, tā nav tikai morālas dabas problēma – pensionētiem kordiriģentiem bieži vien nav nekādu iespēju nodrošināt pašiem sev iespēju kvalitatīvi ārstēties, apkopt sevi vecumdienās, jo kordiriģenta profesija ir ļoti zemi atalgota. Ir skaidrs, ka šodien sociālas dabas problēmas nodarbina visu profesiju pensionārus. „Latvijas kordiriģentu asociācija”, diemžēl, nevar palīdzēt visiem – mēs sāksim ar savējiem.

Sadarbībā ar Swedbank Senioru programmu 2009.gada 22.februārī, vienlaicīgi vismaz 70 Latvijas pilsētās un mazpilsētās organizēsim koncertakciju „Ar dziesmu palīdzēsim”, kurā, ceram, piedalīsies tūkstošiem dziedātāju. Koncerta laikā tiks vākti ziedojumi pensionēto kordiriģentu atbalstam. Arī pašus kordiriģentus aicināsim apmeklēt šos koncertus. Taču, lai sniegtu atbalstu visiem tiem, kuriem tas ir vajadzīgs, ir nepieciešama sabiedrības palīdzība, ir nepieciešami papildu ziedojumi. Aicinu jūs apmeklēt portālu www.ziedot.lv, lai sniegtu materiālu atbalstu.

Un tagad par šī bloga virsrakstu „Meklējam!” Lūdzu atsaukties tos cilvēkus, kas pazīst pensionētus kordiriģentus, kuriem, jūsuprāt, būtu nepieciešama materiāla vai sociāla palīdzība. Šobrīd visus pensionētos kordiriģentus vēl neesam apzinājuši. Kordiriģenti ir pietiekami lepni cilvēki un viņiem, iespējams, ir ļoti grūti publiskot savu bezspēcību vai nevarību. Ja Jūs ziniet tādus kordiriģentus, kuriem nepieciešama palīdzība, lūdzu, sūtiet e-pastu uz adresi [email protected].



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja