Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nepazaudēt pēdējo

Otrie Godmaņlaiki Latvijai nesuši apgriezti pretēju efektu, nekā pirmie Godmaņlaiki pirms teju divdesmit gadiem. Toreiz demokrātija tika veidota, likti pamati tiesiskai, rietumnieciskai valstij. Tagad notiek pretējais. Parlaments pa nakti apzīmogo valdības pieņemtos likumus, tiesiskās paļāvības principi izmesti miskastē, plikas dzīvības saglabāšanas vārdā cilvēki, kurus atlaiž no darba, kuriem maina darba nosacījumus un samazina algas, pat neiepīkstas, ka būtu arī likums jāievēro šādos gadījumos.

Ja likumus un normālas parlamentāras, tiesiskas valsts lietu secību neievēro "augšas", tad ko prasīt no apakšām.

Taču vēl mulsinošāka pašreizējā Latvijas ekonomiskajā un politiskajā krīzē ir koķetēšana ar bezpartejiska premjera meklēšanu, "profesionāļu" valdības stādīšanu un Laimes lāča meklēšanu. Cik īsa gan mums atmiņa un cik ātri esam gatavi atteikties no parlamentāras valsts pamata principiem. Mūsu valstī valdības veidošanas process tāpat kā citās demokrātiskās valstīs ir gana skaidrs - tauta ievēl parlamentu, politiskās partijas veido valdību un par to arī atbild nākamajās vēlēšanās. Kādu gan atbildību var prasīt no bezpartejiskiem kandidātiem, kuri vēlēšanās nekandidē? Tad tautai tiek atņemta pēdējā iespēja kaut ko ietekmēt. Tad Saeimas kā parlamentāras institūcijas loma kā tāda tiek likvidēta.

Pat ja pie varas esošie ir iebraukuši dziļi auzās, tad katrai krīzei ir savs risinājums - ekonomiskai ekonomisks un politiskai politisks. Politisku krīzi var atrisināt ar jaunām vēlēšanām vai ar jaunas valdības veidošanu, uzticot to kādai no Saeimā ievēlētajām partijām.

Nekāds trīsritenis nav jāizgudro, un būtu ļoti žēl, ja mēs šai krīzei būsim ļāvuši sagraut ne tikai mūsu valsts ekonomiku, bet arī politisko sistēmu kā tādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja