Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Nez’ kā Birks izvilks līdz vēlēšanām...

Līdz vēlēšanām atlicis pusotrs mēnesis. Izskatās, ka Jānim Birkam paliek aizvien sarežģītāk novaldīt koalīciju un tādējādi novadīt šo domes sasaukumu līdz loģiskam galam – vēlēšanām. Jau no pirmās šīs koalīcijas izveidošanas dienas esmu teicis - tā nevarēs pastāvēt bez Saskaņas centra atbalsta.

Pierādījums tam, ir otrdienas Rīgas domes sēdē notikušais, kad saskaņiešu deputāti atbalstīja Jāņa Zaržecka  ( LPP/LC) priekšlikumu izņemt no domes sēdes darba kārtības jautājumu par Vides departamenta reorganizāciju. Rezultātā jau tā šķidrā reorganizācija vispār draud izgāzties, jo LSDSP  un TP aizvainoti, atbildēja ar to pašu un   balsojumā neatbalstīja Atkarības profilakses centra pievienošanu Labklājības departamentam un šī lieta pašlaik ir ‘’pakārusies’’ gaisā.

It kā jau sīkums uz vispārējo notikumu fona, bet kas vēl var notikt šajā haosā? Dome ir zaudējusi tiesu Viņķeļa lietā par atbrīvošanu no Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amata. Jau sākotnēji bija skaidrs, ka tā ir politiska izrēķināšanās, jo nedrīkstēja taču pieļaut, ka tiek apkaunots tēvzemiešu biedrs, ko Viņķelis bija atmaskojis kā degvielas zagli. To, ka tiesa tiks zaudēta, vairāki deputāti jau norādīja no domes tribīnes, apspriežot šo jautājumu, bet Juridiskās pārvaldes direktors  Liepiņš tobrīd braši paziņoja, ka viss esot noticis juridiski korekti, kas nozīmē, ka tobrīd viņš maldināja savus darba devējus – domes deputātus.  Kā tagad lai uzticas šādam domes galvenajam juristam?

Nākamais stāsts. Domes īpašumā esošā akciju sabiedrība RSK pirms vairākiem gadiem pamanījusies pārskaitīt ievērojamus naudas līdzekļus ( ap pusmiljonu latu) kādam brokeru kantorim. Vai tiešām tas varēja notikt bez uzņēmuma padomes locekļu ( arī akcionāru pārstāvja J. Birka) ziņas? Komisku šo situāciju padara tas, ka viens no padomes locekļiem ir mēra biroja vadītājs... Vēl par šo uzņēmumu regulāri parādās ziņas, ka tam draud maksātnespēja. Kāda būs domes vadītāja rīcība šajā gadījumā? Atkal būs tik pierastā plecu raustīšana?

Tikko Augstākās tiesas senāts atteicies izskatīt domes sūdzību par Dienvidu tilta Valsts kontroles revīzijas rezultātiem.  Nu ir pazudis pēdējais no Birka argumentiem ( it kā juridiskajiem šķēršļiem), lai nerīkotos un pēc Valsts kontroles aicinājuma nepūlētos un nemēģinātu atgūt 27 miljonus latu. Vai summa mēram šķiet pārāk niecīga, lai rīkotos? Vai tiešām mēru nemulsina fakts, ka domē turpina strādāt vairākas amatpersonas, kas bija iesaistītas šajā Dienvidu tilta projektā? Vada pat departamentu!!!

Vai tad nedēļām ilgi ir jāspriež, kā panākt to, lai braucot ar 22. maršruta autobusu no lidostas, varētu uzzināt kad un kā jāmaksā par bagāžu? Vai tad šoferis pārdodot braukšanas biļeti nevar pateikt, ka arī par bagāžu ir jāmaksā. Un var arī informatīvu plāksnīti pieturvietā novietot. Bet nē nedēļām spriedīs un domās…

Pāri visam, protams, vēlēšanas un Rīgas mērs nejūtas savā ādā. Kā tad lai justos savādāk , ja viņa galvenais PR speciālists ir iecerējis antikrievu kampaņu viņa partijai TB/LNNK. Bet viņu taču iepriekšējā darba vietā dēvēja par Jāni Janoviču...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja